iltasyazilim
FD Üye
Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
2 paket vanilya (10 gr),
4 adet yumurta,
2 paket çikolata (80 gr + 80 gr bitter ve sütlü çikolata),
100 gr tereyağı ya da margarin,
1 su bardağı sıvı yağı,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
Yarım su bardağı süt,
1 paket kakao (2,5 yemek kaşığı),
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi ya da antep fıstığı,
İsteğe göre hazır çikolata sosu
Browni Kek Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını ilave edip karıştıralım
Bir kaba yumurtaları ve şekeri ilave edip köpürene kadar mikserle çırpalım
İçine sütü ve sıvı yağı ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim
Unu, kakaoyu, kabarta tozunu, vanilyayı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı malzemelerin içine yavaş yavaş ilave edip karıştıralım
Sonra içine erittiğimiz çikolatalı karışımı ilave edip karıştıralım Yoğun koyu kıvamlı bir hamur olacak
Son olarak ceviz içini ilave edip karıştıralım
22×23 cm lik kek kalıbını margarinle yağlayalım
Hazırladığımız hamuru kek kalıbına döküp 12 kez tezgaha vuralım ve eşit şekilde yayılmasını sağlayalım
Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim
Browni keki çok katı olmayacak mutlaka yumuşak bir kek hamuru olmalıdır Çünkü kek durdukça zaten sertleşecektir Bu yüzden keki çok pişirmeyin
Browni Kekin üzerini çikolata sosu ile süsleyip servis yapın
Çok lezzeti oluyor ve kesinlikle buzdolabına kaldırmayınız
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
2 paket vanilya (10 gr),
4 adet yumurta,
2 paket çikolata (80 gr + 80 gr bitter ve sütlü çikolata),
100 gr tereyağı ya da margarin,
1 su bardağı sıvı yağı,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
Yarım su bardağı süt,
1 paket kakao (2,5 yemek kaşığı),
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi ya da antep fıstığı,
İsteğe göre hazır çikolata sosu
Browni Kek Yapılışı
Çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını ilave edip karıştıralım
Bir kaba yumurtaları ve şekeri ilave edip köpürene kadar mikserle çırpalım
İçine sütü ve sıvı yağı ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim
Unu, kakaoyu, kabarta tozunu, vanilyayı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı malzemelerin içine yavaş yavaş ilave edip karıştıralım
Sonra içine erittiğimiz çikolatalı karışımı ilave edip karıştıralım Yoğun koyu kıvamlı bir hamur olacak
Son olarak ceviz içini ilave edip karıştıralım
22×23 cm lik kek kalıbını margarinle yağlayalım
Hazırladığımız hamuru kek kalıbına döküp 12 kez tezgaha vuralım ve eşit şekilde yayılmasını sağlayalım
Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim
Browni keki çok katı olmayacak mutlaka yumuşak bir kek hamuru olmalıdır Çünkü kek durdukça zaten sertleşecektir Bu yüzden keki çok pişirmeyin
Browni Kekin üzerini çikolata sosu ile süsleyip servis yapın
Çok lezzeti oluyor ve kesinlikle buzdolabına kaldırmayınız
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız