iltasyazilim
FD Üye
Browni Yapmanın Püf Noktaları
Zengin lezzetli, dolgun brownieler hayatın gerçek lükslerinden biridir ve birkaç basit ipucu sayesinde, elde edilmeleri de son derece kolaydır Aşağıdaki ipuçlarımıza uyarak herkesin hayran kalacağı brownieler yapın!
Mikseri rahat bırakın
Bu lezzetli tatlıyı yaparken, en iyi dostunuz mikser yerine tahta bir kaşık olacak Mikser, karışımı fazla karıştıracağı için, karışımın içine fazlaca hava katar ve bu da tatlınızın kalitesini bozar
Doğru tepsiyi seçmek
Koyu renk ve yapışmaz tepsi yerine, cam ya da açık renkli metal bir tepsi seçin Koyu ve yapışmaz tepsiler brownienizin çamur gibi olmasına ve kabuğunun yanmasına neden olurlar Tepsinize pişirme kağıdı yerine, aliminyum folyo serin ki kekinizin son dokusu daha güzel olsun
Boyut önemlidir
Brownie yaparken kullanacağınız tepsinin boyunun tarife göre seçilmesi önemlidir Eğer tepsiniz çok büyükse, brownieler kuru ve ince olacaklardır Ama tepsi çok küçük olursa da bu sefer brownielerin içi pişmeyebilir
Erken kontrol edin
Brownieleriniz bir kere çok pişti mi bunun geri dönüşü olmaz Bu nedenle brownienizi pişme süresinden 5 dakika önce kontrol edin ve çok pişmiş olmadığına emin olun Piştiğinden emin olmak içinse, tepsinizi alın ve sallayın Eğer orta kısmı sallanıyorsa 12 dakika daha pişmesi gerekiyor demektir Eğer hareket etmiyorsa, bir şiş ya da bıçakla ortasını kontrol edin
Soğumaya bırakın
Sıcacık brownieleri kesip hemen yemek ne kadar çekici olsa da, onlara soğumaları için vakit tanımalısınız Bu, karışımın iyice oturmasını ve keser kesmez dağılmasını engeller
İyi saklayın
Brownielerinizi hava geçirmez bir kapta saklayın ve nemli kalmalarını sağlayın Onları buzdolabına koymayın ki kurumasınlar Alternatif olarak, brownielerinizi plastik folyo ile sarabilir ve hava geçirmez bir kapta, buzlukta 4 ay boyunca saklayabilirsiniz
Alıntıdır
Zengin lezzetli, dolgun brownieler hayatın gerçek lükslerinden biridir ve birkaç basit ipucu sayesinde, elde edilmeleri de son derece kolaydır Aşağıdaki ipuçlarımıza uyarak herkesin hayran kalacağı brownieler yapın!
Mikseri rahat bırakın
Bu lezzetli tatlıyı yaparken, en iyi dostunuz mikser yerine tahta bir kaşık olacak Mikser, karışımı fazla karıştıracağı için, karışımın içine fazlaca hava katar ve bu da tatlınızın kalitesini bozar
Doğru tepsiyi seçmek
Koyu renk ve yapışmaz tepsi yerine, cam ya da açık renkli metal bir tepsi seçin Koyu ve yapışmaz tepsiler brownienizin çamur gibi olmasına ve kabuğunun yanmasına neden olurlar Tepsinize pişirme kağıdı yerine, aliminyum folyo serin ki kekinizin son dokusu daha güzel olsun
Boyut önemlidir
Brownie yaparken kullanacağınız tepsinin boyunun tarife göre seçilmesi önemlidir Eğer tepsiniz çok büyükse, brownieler kuru ve ince olacaklardır Ama tepsi çok küçük olursa da bu sefer brownielerin içi pişmeyebilir
Erken kontrol edin
Brownieleriniz bir kere çok pişti mi bunun geri dönüşü olmaz Bu nedenle brownienizi pişme süresinden 5 dakika önce kontrol edin ve çok pişmiş olmadığına emin olun Piştiğinden emin olmak içinse, tepsinizi alın ve sallayın Eğer orta kısmı sallanıyorsa 12 dakika daha pişmesi gerekiyor demektir Eğer hareket etmiyorsa, bir şiş ya da bıçakla ortasını kontrol edin
Soğumaya bırakın
Sıcacık brownieleri kesip hemen yemek ne kadar çekici olsa da, onlara soğumaları için vakit tanımalısınız Bu, karışımın iyice oturmasını ve keser kesmez dağılmasını engeller
İyi saklayın
Brownielerinizi hava geçirmez bir kapta saklayın ve nemli kalmalarını sağlayın Onları buzdolabına koymayın ki kurumasınlar Alternatif olarak, brownielerinizi plastik folyo ile sarabilir ve hava geçirmez bir kapta, buzlukta 4 ay boyunca saklayabilirsiniz
Alıntıdır