iltasyazilim
FD Üye
Brownie Tadında Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*125 gram oda sıcaklığında margarin (yarım paket)
*1 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 su bardağı un
Islatmak için:
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için:
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı
*
Brownie Tadında Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Muhteşem bir lezzet Hep yaptığım ve misafirlerimin tekrar tekrar istediği bir tarif Kesinlikle denemenizi öneririm
Yapılışına geçersek öncelikle derin bir kaba sıvı malzemeler yani sıvı yağ, yumurta alınır karıştırılır Karıştırdıktan sonra şeker ve oda sıcaklığındaki margarini de ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekliyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz Ardından cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kurabiyelerimizi pişiriyoruz O sırada ıslatmak için olan şekerimizi ve sütümüzü bir kaba koyup şeker eriyene kadar kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Kurabiyeler ılıdıktan sonra yaklaşık bi 810 dakika sonra ıslatmak için hazırladığımız soğuk karışımımıza kurabiyeleri 34 saniye kadar bekletip çıkaralım Üzerine hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpelim Afiyet olsun
Not: Un miktarı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz Benim bardak ölçüm biraz büyüktü Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak
*125 gram oda sıcaklığında margarin (yarım paket)
*1 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 su bardağı un
Islatmak için:
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için:
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı
*
Brownie Tadında Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Muhteşem bir lezzet Hep yaptığım ve misafirlerimin tekrar tekrar istediği bir tarif Kesinlikle denemenizi öneririm
Yapılışına geçersek öncelikle derin bir kaba sıvı malzemeler yani sıvı yağ, yumurta alınır karıştırılır Karıştırdıktan sonra şeker ve oda sıcaklığındaki margarini de ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekliyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz Ardından cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kurabiyelerimizi pişiriyoruz O sırada ıslatmak için olan şekerimizi ve sütümüzü bir kaba koyup şeker eriyene kadar kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Kurabiyeler ılıdıktan sonra yaklaşık bi 810 dakika sonra ıslatmak için hazırladığımız soğuk karışımımıza kurabiyeleri 34 saniye kadar bekletip çıkaralım Üzerine hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpelim Afiyet olsun
Not: Un miktarı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz Benim bardak ölçüm biraz büyüktü Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak