iltasyazilim
FD Üye
Brüksel Lahanalı Bonfile nasıl yapılır
Malzemeler
700 gr Frenk Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Akıcı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuzlu, Karabiber
4 Bonfile
Yemeğin Tarifi
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın İrmiği ilave edip pişirin Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün Soğumasını bekleyin
giderken soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin 10 dakika dek pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin
Bonfileleri tuzlu ve karabiberle ovun Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın Bonfileleri, frenk lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın *
Malzemeler
700 gr Frenk Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Akıcı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuzlu, Karabiber
4 Bonfile
Yemeğin Tarifi
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın İrmiği ilave edip pişirin Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün Soğumasını bekleyin
giderken soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin 10 dakika dek pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin
Bonfileleri tuzlu ve karabiberle ovun Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın Bonfileleri, frenk lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın *