iltasyazilim
FD Üye
Brüksel lahanalı Pilav nasıl yapılır
Brüksel lahanalı Pilav için zorunlu malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
300 gr brüksel lahanası
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber
Yapılışı:
Pirinci ayıkladıktan sonradan tuz sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp, suyunu süzün Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan daha sonra tuz kaynar suda yumuşayana değin haşlayın Suyunu süzdükten sonradan, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin
Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonradan ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin Kapağını kapatıp, 12 saat dinlendirin Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan daha sonra sıcak olarak servis yapın *
Brüksel lahanalı Pilav için zorunlu malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
300 gr brüksel lahanası
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber
Yapılışı:
Pirinci ayıkladıktan sonradan tuz sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp, suyunu süzün Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan daha sonra tuz kaynar suda yumuşayana değin haşlayın Suyunu süzdükten sonradan, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin
Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonradan ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin Kapağını kapatıp, 12 saat dinlendirin Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan daha sonra sıcak olarak servis yapın *