Pazarlarda, marketlerde kocaman lahananın yanında küçük küçük duran misket brüksel lahanasından enfes bir yemek yapılıyor. İmali çok kolay olan bu yemek hem günün her saatinde yiyebileceğiniz kadar hafif hem de porsiyonluk olmasıyla servisi çok kolay. Pekala brüksel lahanası nasıl pişirilir? Brüksel lahanası yemeği tanımı nedir? İmali için haberimize göz atabilirsiniz.
Brüksel lahanası, çoklukla kış aylarında pazar tezgahlarında yerini alan, guatrojenik bir besindir. Çok tüketimi troid bezinin yavaşlamasına neden olan brüksel lahanası, protein, lif, A, C, K vitaminleri, bakır, demir, manganez, potasyum mineralleri bakımından güçlü bir besin kıymetine sahiptir. İçerdiği potasyum sebebiyle tansiyonu düzenlemesi ve kansızlığa âlâ gelmesiyle bilinen brüksel lahanasının en lezzetli halini sizlerle paylaşıyoruz. Sık sık pişirmek isteyeceğiniz brüksel lahanasının enfes tanımı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.
BRÜKSEL LAHANASI TANIMI:
GEREÇLER
1 paket brüksel lahanası
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patates
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 tane tavuk bulyon
Karabiber pulbiber
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
Öncelikle lahanaların en üst kısımlarında meyyit yaprakları güzelce temizleyin. Daha sonra şayet varsa fazla olan kök kısımlarını temizleyebilirsiniz.
Akabinde kaynayan suyun içerisine atarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Bu sırada başka bir tencereye sıvı yağ, soğan ve salçayı alarak güzelce kavurun.
Patates ve havucu lahanaların boyutunda küp küp doğrayarak kavurma sürecine devam edin.
Haşlanan brüksel lahanalarının suyunu süzerek tuzlayın.
En son tüm hazırlanan soğanlı harç ve lahanayı düdüklü tencereye koyarak az suyla yaklaşık 40 dakika pişirin.
Pişen lahanayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
BRÜKSEL LAHANASI SOTELEME
Brüksel lahanasını sotelemek, zerzevata tatlı bir tat vermesinin yanı sıra vitamin ve minerallerinin de ortaya çıkmasını sağlar. Brüksel lahanalarını yıkayın ve doğrayın. Soğuk suyun altında yıkayarak sararmış kısımlarını temizleyin. Daha sonra doruğundan kök kısmına yanlışsız ikiye bölün. Zeytinyağını orta ateşte bir tavada ısıtın ve uzunlamasına dilimlenmiş brüksel lahanalarını tavaya ekleyin, baharatlayın. Lahanaların bir tarafı pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika her iki tarafını da pişirin. Son olarak 1/3 su bardağı suyu tavaya koyun ve lahanaların pişirme sürecini tamamlayın.