iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*12 kg brüksel lahanası
*200 gram taze mantar
*12 bağ taze ıspanak
*35 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, taze çekilmiş karabiber
Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı Lahananın dış yaprakları alınır, büyük olanlar boyuna ikiye kesilir ve kaynar suda 2 dakika haşlanır Mantarlar ince doğranır ve zeytinyağında suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, tavanın kenarına alınır ve diğer kenarında haşladığımız lahanalar hafif sotelenir, bir iki dakika kadar Son olarak üzerine iri doğranmış taze ıspanak yayılır ve sebzelerin hepsi beraber karıştırılır, tuz ve karabiber eklenir Ispanaklar soluncaya kadar pişer, çok pişmesine gerek yok İster sade olarak üzerine limon suyu veya yoğurt dökülerek yenir, ister ana yemeğin yanında servis edilir Afiyet olsun
*12 kg brüksel lahanası
*200 gram taze mantar
*12 bağ taze ıspanak
*35 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, taze çekilmiş karabiber
Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı Lahananın dış yaprakları alınır, büyük olanlar boyuna ikiye kesilir ve kaynar suda 2 dakika haşlanır Mantarlar ince doğranır ve zeytinyağında suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, tavanın kenarına alınır ve diğer kenarında haşladığımız lahanalar hafif sotelenir, bir iki dakika kadar Son olarak üzerine iri doğranmış taze ıspanak yayılır ve sebzelerin hepsi beraber karıştırılır, tuz ve karabiber eklenir Ispanaklar soluncaya kadar pişer, çok pişmesine gerek yok İster sade olarak üzerine limon suyu veya yoğurt dökülerek yenir, ister ana yemeğin yanında servis edilir Afiyet olsun