Bu anlamlı gecede Kulaklarınızın pası silinsin ajda pekkanın boyu kaç cm funda ararın boyu kaç cm sezen aksunun funda arar kac ararın Yokb öyle bir konser bu dek hoş ve güzel sesli bayanlar bakalım hangi konuda hem hafıza oldukları için biraraya gelerek muhteşem dedirttiler ayrıntılar haberimizde UNUTULMAYACAK KONSER! 1548633212 1548633212 buanlamligecedekulaklarinizinpasisilinsin5c4e448502a39buanlamligecedekulaklarinizinpasisilinsin5c4e448502a39 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberunut11mart&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg TÜRKİYE'NİN EN ZINDE KADIN SESLERİ, ÖZGÜRLÜK GAZETESİ'NİN 'AİLE İÇİ ŞIDDET ACELE YARDIM HATTI' İÇİN DÜZENLEDİĞİ KONSERDE BULUŞTU Önceki akşam TİM'de düzenlenen konserde Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Aynur, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Şevval Sam, Rojin ve Funda Arar gibi Türkiye'nin en iyi sesleri, şarkılarını Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası eşliğinde, Türkiye'de kadına yönelik şiddete son demek için söyledi Ezgi Başaran, bu muthiş gecceyi sizler için izledi Hürriyet Gazetesi'nin 'Aile İçi Zor Ivedi Takviye Hattı'nın yararlanma bilincinin artırılması için düzenlediği 'Güldünya Şarkıları Konseri' önceki akşam İstanbul Maslak'taki TİM'de yapıldı 'Güldünya Şarkıları' adlı albümdeki şarkıların da seslendirildiği konsere, Rojin'in 'Arkadaş', Ajda Pekkan'ın da Şiwan Perver'in yazdığı 'Kürt Kızı' şarkısında Aynur'la yaptığı düet damga vurdu Konserin yapıldığı Maslak TİM Show Center'a birkaç saat öncesinden gittim, All Access kartımla kulis ve VIP partisi dahil her yere girdim, görmediğim, duymadığım kalmadı ENBE Orkestrası'nın girizgahından sonradan sahneye birincil Aylin Aslım çıktı Konsere adını veren 'Güldünya' şarkısını o yazdı, Aile İçi Şiddete Son kampanyasının her ayağında deli gibi çalıştı Ayak bileğinde biten yavruağzı elbisesi ve beyaz babet ayakkabılarıyla çıktığı sahnede 'Karar Verdim' parçasını söyledi, hem fazla kırılgan keza de çok adaleli görünüyordu Bütün bizim kampanyaya tarafından Sırada Rojin var Erol Albayrak'ın tasarladığı uzun işlemeli ve kapüşonlu elbisesiyle bir Kürt prensesi gibi sahneye adımını attı, feci bir alkış koptu Sonradan da o lezzetli hareketi yaptı: 'Türk ve Kürt kardeşliği için şimdi birlikte söyleyelim 'Arkadaş' parçasını BenKürtçesini, siz Türkçesini, işlenmiş mı?' Salonu dolduran 40 yaş üstü seçkin kitle ne yaptı? Sıra 'Ortak olmak her sevince, her derde, kedere Ve yürümek ömür boyu, beraberce, el ele' nakaratına geldiğinde sağa sola salınarak, gür sesleriyle eşlik etti Aynur'la Kürtçe çalıştı Geccenin flaş ismi Ajda sahneye çıktı Samimiydi, mütevazıydı, sahiciydi Albümde söylediği 'Kadın Dediğin' parçasını bitirdikten sonra sahneye Aynur'u eğlence ederek Şiwan Perwer'in 'Keçe Kurdan' (Kürt Kızı) parçasına düet yaptı Düetin hikayesini kuliste Aynur'a sordum: 'Güldünya albümü çıktıktan sonra Ajda'yla bir yemekte biraraya gelmiştik Bana seninle düet gerçekleştirmek hayalim dedi Kim kimin gerçek dışı? Yurtdışında yüzlerce konser veriyorum, dünyaca meşhur sanatçılarla sahneye çıkıyorum fakat Ajda öbür öyle yüksek bir yerde duruyor ama Başlıca o benim hayalimdi, gerçek oldu' 'Keçe Kurdan' parçası için yalnızca iki gün çalışmışlar Ajda, Aynur'a herkelimeyi doğru telaffuz etmeliyim, ruhunu kaçırmamalıyım, beni mutlaka düzelt diye uyarmış Hatasız söyledi, zılgıt çekti ve Aynur'a çoğu kez sarıldı Şarkı bittiğinde salon beğeni ve Bravo sesleriyle yıkılıyordu Günahsız değiliz Şebnem Ferah, Sezen Aksu'nun Masum Değiliz parçasını söyledikten sonra Güldünya konserinin amacını en iyi şekilde özetledi: 'Cinayet, baski yeterince korkunç kelimeler lakin töre bunları bir bakıma meşrulaştırdığı için bence fazla daha dehşet Hepimiz bir yerinden bunun parçasıyız ve o yüzden masum değiliz Umarım bu akşam bu sahneden yayılan müzik bütün caniliklerin üstesinden gelir' id Moda değerlendirmesi Doğan Hızlan'dan konseri moda yönünde değerlendirmesini rica ettim: 'En şık Ajda'ydı Başkasının üstünde şayet de sıradan durabilecek parçaları birleştirmiş, sonuç müthiş Simsiyah bluzunun yanına kırmızı bir gül takmış, ayağına da kıpkırmızı pabuçlar Bayıldım! Funda Arar'ın elbisesi de çok zarifti, uzun boylu boyunca fazla yakışmıştı' AJDA'NIN KÜRTÇE PARÇASI NE DİYOR Kızlar kalkın sesinizi duyurun dünyaya şiddet şeyler de bekliyor sizi yukarılarda kadınlar artık öndeler ve okuyorlar çünkü bundan böyle kılıcın yerini kalem aldı kızlar biz istiyoruz ancak bizimle aydınlığa gelin kızlar biz istiyoruz ama bizimle savaşa gelin biz Kürt kızıyız aslanız canlıyız erkeklerin umuduyuz biz Kürtlerin gülüyüz cahillerin derdinden başkaldırdık başını kaldır Kürt kızı KONSERDEN NOTLAR Karılar gününüz kutlu olsun * Konserden elde edilen 100 bin TL 'Aile İçi Zor Ivedi Takviye Hattı'na aktarıldı * Konser her tarafında verilen şarkı arasında barkovizyondan aile içi şiddeti anlatan kısa filmler gösterildi * Rojin, 'Mardin'de bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde konser veriyordum Kulise girdim ve bir amca elinde bir demet gül ile bana bakıyordu Geldi ve 'Rojin Hanım Karılar Gününüz kutlu olsun' dedi Ben de hepinizi Karılar Günü'nü kutluyorum' diye konuştu Rojin'in bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu Bu yüzden evde kaldık * Ajda Pekkan, 'Kadın Dediğin', 'Bambaşka Biri' ve 'Hür Doğdum' isimli şarkılarını seslendirdi Pekkan 'Bambaşka Biri' isimli şarkısının arkasında, 'Güçlü bir bayan olan Fikret Şeneş'le 'Arkanı dön ve çık' dedik Defalarca protest şarkılar söyledik Bu yüzden evde kaldık' sözleri izleyenleri kahkahaya boğdu Teşekkür Ederim ufaklık Şebnem Ferah'tan sonra ise sahneye uzun alkışlarla birlikte Sezen Aksu çıktı Aksu başlangıçta 'Ünzile' isimli şarkıyı seslendirdi daha sonra ise sahneye Aylin Aslım'ı misafir etme etti ve Aylin'in laf ve müziğini kendisinin yaptığı 'Güldünya' isimli şarkıyı birlikte seslendirdiler Aksu, Aylin Aslım için, 'Genç kuşaktan fazla özel ve güzel yürekli birisi Bu şarkıyı söylerken çok mutlu oldum Çok teeşkkürler ufaklık' diyerek övgüler yağdırdı Ben küçüktüm o da küçüktü Aksu daha sonra, 'Konserin ikinci bölümünün başında benim Pir'im sahneye çıkmıştı Onunla sözleştik finalde buluşmak için O benim idolümdü Dünyaya gösterme açımı değiştirdi Ben küçüktüm o da benden küçüktü' diyerek Ajda Pekkan'ı sahneye gösteri etti Aksu'nun bu anonsu seyircileri gülme krizine soktu Bu sözler üzerine Pekkan, Aksu'nun taklidini yaparak, 'Ben o zamanlar küçüktüm Sen de top oynadım, acıktım diyordun' demesi üstüne salonu kahkaha tufanı sardı Sezen 180 cm Sezen Aksu, Ajda Pekkan'ın topuklu kundura giymesine takılarak 'Sen böyle neden yüksek topuk giyiyorsun Allah aşkına' dedi Pekkan, 'Başka türlü olmuyor sahne burası' deyince Aksu espriyi patlattı, 'Bunun çaresini bulacaklar Ömrümün geri kalan kısmını 180 bitirmeyen Sezen'in' sözleri geccenin finali oldu Aksu ve Pekkan daha sonra 'Ağlama Anne' isimli şarkıyadüet yaptı Konserden sonraki VIP partiye Sezen Aksu dıştan tüm sanatçılar katıldı Ajda sahne kıyafetini çıkarıp yırtık kotunu ve Ugg marka botlarını ayağına çekmiş tebrikleri kabul ediyordu Cenker TEZEL Konserin sonunda bütün sanatçılar bitmiş sahneye çıktı ENBE orkestrasıyla birlikte 80'li yılların ortalarından itibaren bayan mücadelesinin marşı haline gelen 'Kadınlar Vardır' şarkısını söyledi Funda Arar ve Şevval Sam birlikte 'Türkü' ve 'Yüksek Yüksek Tepelere'şarkısını söyledi Geccenin bu birincil düeti seyirciler tarafından uzun zaman alkışlandı Meşhur isimler şarkılarını Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası eşliğinde söyledi Şebnem Ferah, 'Masum değiliz' ve 'Deli Kızım Uyan' isimli şarkıları söyledi Geccenin sunuculuğunu Burcu Kara üstlendi Ajda Pekkan ve Sezen Aksu, 'Ağlama Anne' isimli şarkıda düet yaptı 'Güldünya' şarkısına imza atan Aylin Aslım, 'Karar Verdim'i söyledi Rojin, Erol Albayrak imzalı kıyafetiyle dikkat çekti