Bu besinler kanserden koruyor 7'den 70'e herkesin 'korkulu rüyası' haline gelen kansere tedavi tekrar doğadan geliyor ABD Kanser Araştırma Derneği'nin son araştırması bunu bir kez daha kanıtladı ABD'de düzenlenen Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği toplantısında, kanser araştırmalarında elde ettikleri bulguları açıklayan bilim adamları, dinç beslenerek kanserden korunmanın muhtemel olduğunu ve kanser vakalarının 3'te 1'inin besin şekliyle ilgili olduğunu açıkladı New Mexico Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, haftada 3 kere çiğ veya eksik pişmiş lahana yemenin meme kanseri riskini azalttığı belirlendi KANSERLE savaşta etkili olduğu belirlenen 'süper yiyeceklerin' de sıralandığı toplantıda sunum yapan Florida A&M Üniversitesi'nden uzmanlar, sarmısağın, et pişerken ortaya meydana çıkan kanserojen maddelerin etkisini değil ettiğini saptama etti Johns Hopkins Üniversitesi'nin araştırması da, brokoliden elde edilen 'sulphoraphane' özünü cilde sürmenin kişiyi deri kanserinden koruduğunu ortaya koydu İşte kanser savaşçıları Lahana: Bolca yendiğinde sindirim sistemini kansere aleyhinde korur Brokoli: İçeriğindeki 'sulphoraphane' isimli kimyasal, kanserojen maddeleri değil eder Sarmısak: Sarmısağa keskin kokusunu veren 'alilik sülfidler', hücrelerin hasara uğramasını engelleyerek kansere aleyhinde korur Kırmızı ve turuncu biber: C vitamini deposu olmasının yanı sıra (yarım kırmızı biber, bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılar), içeriğindeki kansere karşı koruyucu antioksidanlar sayesinde kanserden korur Brezilya kestanesi: Selenyum açısından zengindir Araştırmalar, selenyum eksikliğinin kanser ve yürek hastalıkları riskini artırdığını gösterdi Domates: Domatese kırmızı rengi veren likopin maddesi, antioksidan özellik taşır Araştırmalar, özellikle pişmiş, konserve ve sos halindeki domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı Soğan: Kan dolaşımını ve tansiyonu düzenlemenin yanı sıra, kanserden de korur Havuç: Antioksidan özellikli betakaroten deposudur Çilek: C vitamini açısından varlıklı olmasının yanı sıra, kanserli hücrelerin büyümesini durdurmaya asistan olur Ayçekirdeği: Kuvvetli bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir Kabak çekirdeği ile birlikte yendiğinde vücuda, yardımcı omega3 ve omega6 yağları sağlar