Bitcoin (BTC)’e yatırım yaptıktan sonra yaklaşık bir milyon şekel kâr (3.641.096,47 Türk Lirası) eden İsrailli bir büyükanne, bankasını yatırımı onurlandırmaya ikna etmek için mücadele ediyor. Ayrıntılar Kriptokoin.com‘da.
Bitcoin milyonerliği henüz sonuçlanmadı
69 yaşında bir emekli olan Esther Freeman, Perşembe günü yaptığı bir röportajda Ynet’e kripto para birimini ilk kez sekiz yıl önce duyduğunu söyledi:
Kendimi genç olarak görüyorum ve genç kalabalık bunun iyi bir yatırım olduğunu düşünürse şansımı deneyeceğimi söyledim.
Ardından, 40 yılı aşkın bir süredir hesabını yöneten şube olan bankasına başvurarak 900.000 NIS’lik kazancını en iyi nasıl elde edeceğini sordu. Bankacıları tarafından, iddialarını yazılı olarak doğrulayan seçtikleri bir uzmana yönlendirildi. Ancak bu, Hapoalim Bankası için yeterli değildi ve kara para aklama düzenlemeleriyle ilgili endişelerini ileri sürerek onun büyük mevduatını kabul etmeyi reddettiler.
Freeman şimdi bankayı mahkemeye veriyor
Genç emeklinin sitemlerimde bu günlerde çağrı uyandırıyor:
Beni onlarca yıldır tanıyorlar ve tüm mali işlerimi hallettiler. Kara para aklamayla hiçbir ilgim olmadığını biliyorlar. Gerçekten de zenginlerin dertleri.