Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bu Dolma Bir Başka! Pırasa Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı Pırasa Dolması Tarifi

Bu Dolma Bir Başka! Pırasa Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı Pırasa Dolması Tarifi
0
72

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-56b79d360e5abb7217cddc455990cfe35a79d5f0.jpg


'Pırasadan dolma olur mu?' Demeyin, öyle güzel oluyor ki! İncecik yaprakları, ağızda eriyen iç harcı ve o enfes görüntüsüyle dolmada devrim yapıyoruz!


Zeytinyağlı pırasa dolması nasıl yapılır?




Malzemeler:

  • 3 tane pırasa

  • 1.5 su bardağı pirinç

  • 1 büyük kuru soğan

  • Taze maydanoz ve dereotu

  • Pulbiber

  • Tuz

  • Nane

  • Karabiber

  • 2 yemek kaşığı domates veya biber salçası (ya da karıştırabilirsiniz)

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • Yarım çay bardağı su
Pişirmek için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • Tuz

  • Limon dilimleri
Nasıl Yapılır?

1. Pırasaları 4 parmak kalınlığında dilimleyin.

2. Beyaz kısımlarını uzunlamasına ortasından yarıya kadar kesin. (sakın tamamen kesmeyin!)

3. Tencereye kaynar suyu koyun ve pırasa yapraklarını hafif yumuşayana kadar pişirin. (çok pişirmemek püf noktası)

4. İç harcı için tava ya da tencereye zeytinyağını ekleyin, yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda biraz soteleyin, salçayı da ekleyip kavurun. 

5. Ardından yıkanmış pirinçleri, baharatları ve suyu ekleyip biraz daha karıştırın, kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendirin.

6. Süzdüğünüz ve soğuttuğunuz dikdörtgen şeklindeki pırasa yapraklarına ılınan iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup sarın.

7. Kenarlarını küçük bir kaba koyduğunuz una bandırın ki pişerken pirinçler çıkmasın.

8. Saramadığımız pırasanın kısımlarını tencerenin tabanına bir kat dizin ve dolmaları da sıkıca yan yana hiç boşluk bırakmadan dizin.

9. Eğer arta kalan pırasa varsa en üst kata bir kat pırasa yaprakları dizin.

10. Üstüne limon dilimleri koyun ve zeytinyağı gezdirin.

11. Son olarak kaynar suyu üzerine geçmeyecek şekilde ekleyin, uygun bir tabakla ağırlık sağlayın.

12. Kısık ateşte kontrol ederek pişirin.

Pırasa sevmeyenlerin bile bayılacağı pırasa sarması tarifimizi çok seveceksiniz! Deneyen herkese afiyet olsun, diğer içeriklerimize de bakmayı unutmayın...????


 

Similar threads

Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı Zeytinyağlı Pırasa Dolması için zorunlu malzemeler 5 adet kalın pırasa 1 su bardağı pirinç 1 akarsu bardağı zeytinyağı 4 adet yemeklik doğranmış soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
MALZEMELER 6 adet orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limon suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 12 su bardağı su 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Soğanların en yakın akrabası olan pırasalardan muhteşem bir sarma yapmaya ne dersiniz? Sebzeleri pirinç ve hatta etle birleştirmenin en keyifli yolu olan sarmayı pırasayla da yapabileceğinizi öğrendiğinize göre tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Kış mevsiminin en çok sevilen ve faydalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kıymalı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler *5, 6 adet pırasa *4, 5 adet havuç *1 Kurusoğan *12 Çay bardağı sıvı yağ *4, 5 Çorba kaşığı zeytin yağı *200 gr Kadar kıyma kuzu ya da koyun olursa çok yakışır *1 Türk kahve fincanı pirinç *1 silme çorba kaşıgı biber salçası *1 Çorba kaşıgı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Pırasa, K vitamini deposudur. Kemik sıhhatinde ve kan akışının düzenlenmesinde büyük rol oynar. Kış mevsimin en süper zerzevatları ortasında yer alır. Biz de sizler için tam mevsimindeyken pırasanın tüketilebilecek en hoş hallerini derledik. Zeytinyağlısından etlisine, çorbasından tartına birçok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt