Diyettesiniz ve ekmek yemeği çok mu seviyorsunuz? Bu tarif tam sizin için. Marketlerde çok pahalıya satılan bu wasa ekmeklerini evde market fiyatlarının çok ucuzuna kolay ve pratik bir şekilde yapmak için hemen tarife geçelim! ????
Ev yapımı çıtır wasa ekmeği tarifi
Malzemeler:
Çeyrek su bardağı chia tohumu
Çeyrek su bardağı keten tohumu
Çeyrek su bardağı susam ve çörek otu karışımı
Çeyrek su bardağı ay çekirdeği içi
Yarım su bardağından biraz az yulaf
1 su bardağı tam buğday unu (glütensiz isterseniz glütensiz un kullanabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1. Yağ ve su hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. Ardından yağı ve suyu ekleyerek bir çatal yardımı ile karıştırın.
3. Elinizle yoğurun ve yarım saat buzdolabında bekletin.
4. Pişirme kağıdını unlayın ve hamuru pişirme kağıdının üzerinde açın.
5. İncecik olursa daha kıtır olur.
6. Dilimleyin ve 150 derece fırında 50 dakika pişirin.
7. Kuruyunca servise hazır.
Ev yapımı çıtır çıtır wasa ekmekleriniz hazır! Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Diğer içeriklerimize de göz atın! ????