iltasyazilim
FD Üye
Bu Elmalı Kurabiye Tam Tutuyor Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*34 adet elma (büyüklüğüne göre)
*Yarım bardak dövülmüş ceviz
*3 kaşık şeker
*1 çay kaşığı dolusu tarçın
Hamuru için;
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 kaşık yoğurt
*2 kaşık pudra şekeri
*2 kaşık nişasta
*1 çay kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 kaşık sirke
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Bu Elmalı Kurabiye Tam Tutuyor Tarifi Yapılışı
1
*Önce iç harcımızı hazırlıyoruz
*Elmaları soyup rendeliyoruz kısık ateşte üzerine şekerini ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Söndürüp az soğuyunca tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz
*Harcımız soğurken yumurta ve margarini yağı ve yoğurdu karıştırıyoruz
*Sonra diğer malzemeleri katıp azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz Dilerseniz nişasta katmayabilirsiniz
*Yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dk hamuru dinlendirip bezeler yapıp merdane yardımıyla hamurumuzu biriki cm incelikte açıyoruz
*Dilediğiniz şekli verebilirsiniz ben bu kez iki farklı şekil yaptım Resimlerde nasıl yapıldığını görebilirsiniz
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Sürekli takip edelim kızarmasın Fırından çıkartır çıkarmaz sıcağıyla nişastaya buluyor servis tabağımıza diziyoruz
Afiyet olsun
*34 adet elma (büyüklüğüne göre)
*Yarım bardak dövülmüş ceviz
*3 kaşık şeker
*1 çay kaşığı dolusu tarçın
Hamuru için;
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 kaşık yoğurt
*2 kaşık pudra şekeri
*2 kaşık nişasta
*1 çay kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 kaşık sirke
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Bu Elmalı Kurabiye Tam Tutuyor Tarifi Yapılışı
1
*Önce iç harcımızı hazırlıyoruz
*Elmaları soyup rendeliyoruz kısık ateşte üzerine şekerini ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Söndürüp az soğuyunca tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz
*Harcımız soğurken yumurta ve margarini yağı ve yoğurdu karıştırıyoruz
*Sonra diğer malzemeleri katıp azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz Dilerseniz nişasta katmayabilirsiniz
*Yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dk hamuru dinlendirip bezeler yapıp merdane yardımıyla hamurumuzu biriki cm incelikte açıyoruz
*Dilediğiniz şekli verebilirsiniz ben bu kez iki farklı şekil yaptım Resimlerde nasıl yapıldığını görebilirsiniz
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Sürekli takip edelim kızarmasın Fırından çıkartır çıkarmaz sıcağıyla nişastaya buluyor servis tabağımıza diziyoruz
Afiyet olsun