Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bu fabrika Türkiye'de bir ilk oldu: Test üretimi başladı

Bu fabrika Türkiye'de bir ilk oldu: Test üretimi başladı
0
55

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
bu-fabrika-turkiye-bir-ilk-oldu-test-uretimi-basladi.jpg

Oppo Türkiye fabrikasında test üretimi başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tuzla'daki fabrika ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya nazaran tesis "global cep telefonu markaları ortasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle (ana karttaki modüllerin fabrikada birleştirilmesi) Türkiye'de üretildiği birinci fabrika olma özelliğini taşıyor"

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, 12 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika, Çin menşeli cep telefonu markası OPPO tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürüldü.

Çalışmalar Kasım Ayında Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım teşviki ile desteklenen OPPO'nun üretim tesisinde heyetim çalışmaları kasım ayında başlandı ve 3 ay içinde SMT üretim bandı ve tüm sistemler kuruldu. Önemli sayıda yeni istihdamın deneme üretimi basamağında oluşturulduğu açıklandı.

Bakan Mustafa Varank, fabrikanın  test üretimlerini ve suram çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Varank'a, Fabrika Üst Yöneticisi Lianbing Zhu,  OPPO Türkiye Üst Yöneticisi Weijian Zhou ve OPPO Türkiye Kamu Münasebetleri Yöneticisi Deniz Erkmen eşlik etti.

OPPO Türkiye Eserlerinde "Made In Turkey" Yazacak

Tuzla'daki fabrikada test üretiminden çıkan olan cep telefonlarını Bakan Varank imzaladı. Varank, çok yakında "Made in Turkey" ibareli Oppo cep telefonlarının raflarda yerini alacağını açıkladı.

Tüm Sistemlerin Türkiye'de Üretildiği Birinci Fabrika

Test üretimine başlayan fabrikanın resmi açılış merasimi için gün saydığını belirten Varank, "OPPO'nun Tuzla'daki tesisleri, küresel cep telefonu markaları ortasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle (ana karttaki kesimlerin fabrikada birleştirilmesi) Türkiye'de üretildiği birinci fabrika olma özelliğini taşıyor. Fabrikada tam kapasite üretime geçilmesiyle yaklaşık 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor." diye konuştu.

"Türkiye Güçlü Tüketim Mallarında Avrupa'nın Üretim Üssü"

Pandemi sürecinde Türkiye'nin başka ülkelerden ayrıştığını vurgulayan Varank, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye; otomotiv, beyaz eşya ve mobilya üzere güçlü tüketim mallarında Avrupa'nın üretim üssü pozisyonunda. Gerek üretim kalitesi gerekse taahhütlerini vaktinde gerçekleştirme noktasında Türkiye'ye yatırım yapan milletlerarası yatırımcılar bu inançlarında daima yararlı çıktılar. Bunun en somut örneğini pandemi sürecinde gördük. Birçok milletlerarası şirket, başka ülkelerdeki üretimlerini kısarken Türkiye'de artırdı.

Dünyanın dev akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'ye yapmaya başladıkları yatırımları bu çerçevede kıymetlendirmek lazım. Bilhassa orta-yüksek ve yüksek teknoloji eserlerde kelam sahibi küresel firmaların benzeri yatırımları önümüzdeki devirde de artarak devam edecek. Biz gerekli yatırım ortamını oluşturmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ağır bir çaba gösteriyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan kazanır. Akıllı telefonlar alanında yapılan bu yatırımlar ülkemizde değerli yetkinliklerin oluşmasına da katkı sağlayacak. Teknoloji tedarikçisi yeni yerli firmalarımız bu sayede ekosisteme dahil olacak."

"OPPO Türkiye'deki Fabrikasında Deneme Üretimine Başladı"

Bakan Varank, ziyaretine ait toplumsal medyadan da "Global markaların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor. Akıllı telefon üreticisi OPPO, CKD sistemiyle kurduğu Türkiye'deki fabrikasında deneme üretimine başladı. Güzel geldin! @OPPOmobileTR" paylaşımında bulundu.

Küresel markaların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor.

Akıllı telefon üreticisi OPPO, CKD sistemiyle kurduğu Türkiye'deki fabrikasında deneme üretimine başladı.

Hoşgeldin! @OPPOmobileTR pic.twitter.com/dLW1zWG3z9
— Mustafa Varank (@varank) March 8, 2021
  • 3 büyük dev daha katlamaya hazır
  • OPPO, "geleceği" şarj etti!
  • OPPO yeni teknolojilerini açıklıyor