Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bu film vizyona girmeden tıklanma rekoru kırdı

bu film vizyona girmeden tıklanma rekoru kırdı
0
45

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
bu film vizyona girmeden tıklanma rekoru kırdı Irak sınırında 40 Türk askeri! O sahne şimdiden internette tık rekoru kırdı bile! Bu cuma vizyona girecek filmin fragmanı; Bir yana Kürt açılımı bir yana da şehit haberleri İşte bu atsomferde 16 Ekim'de yani bu cuma vizyona girecek Nefesfilmi fazla konuşulacak Irak sınırında görevli 40 askerin hikayesinin anlatıldığı sinema filmi mehmetçiğin destansı öyküsünü anlatıyor Filmin fragmanı çoktan tıklanma rekorları kırıyor ÖLMENİZİ YASAKLIYORUM, ANLAŞILDI MI ASKER Filmin başrol karakteri yüzbaşı, bir askerin nöbet esnasında öldürülmesi üstüne, geri kalan askerlerine, izleyiciyi ağlatan bir söylev yapıyor Hudut boylarında askeri işlem görüntülerinin sıkça kullanıldığı film, görünürde bu monologla fazla konuşulacak SENARYO YAZARI HARP AKADEMISI MEZUNU Filmin senaryosu bununla birlikte filmin yönetmeni olan Levent Semerci ile Mehmet İlker Altınay ve Hakan Evrensel'e ait Mantıksal Bağ Hakan Evrensel'in 'Güneydoğudan Öyküler' adlı kitabından uyarlandı Kitabında Güneydoğu'da yaşanan terörü anlatan Hakan Evrensel, askeri okul mezunu Uzun yıllar Güneydoğu'da subay olarak tayin bölge Evrensel, can atarak ordudan ayrıldıktan daha sonra tanıklıklarını kitaplaştırdı TAHTALI DAĞI'NA KARAKOL KURULDU Levent Semerci'nin yönetmenliğini yaptığı film, Antalya'nın Kemer İlçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda çekildi Film için dağda, 2365 metre yükseklikte, ufak bir polis merkezi kuruldu Tahtalı Dağı'nı tercih etmesinin nedeni, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne jeolojik olarak benzemesi Filmde 40 askeri canlandıran oyuncular, Türkiye'nin bambaşka illerindeki konservatuvarlarda okuyan, adsız öğrencilerinin arasından seçildi BİREBİR ASKERİ EĞİTİM ALDILAR Film, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmadı Bugüne kadar görülen, duyulan ve yaşanan olaylar birbirine eklenerek, iyice kurmaca olaylar ve karakterler yaratıldı 40 askeri canlandıracak yetenekli, zamanı bol ve 'no name' (Ünlü olmayan) isimler seçildi Çekimler Tahtalı Dağı'nın yanı sıra Gömbe, İstanbul ve İzmit'te yapıldı Hazırlık aşamasında bölgede tahsis yapmış emekli askerlerle ve askerliklerini orada yapmış gençlerle konuşuldu Hazırlıklarına iki sene önceden başlanan filmin çekimi 140 gün sürdü Oyuncular bir ay, emekli bir eğitim subayı göre gerçeğe birebir uygun şartlarda eğitim aldı ÖLDÜN SEN OĞLUM ÖLDÜN  

858,496Konular
981,639Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt