Bu Gıdaları Yiyin Ömrünüz Uzasın Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR),vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşısında koruyan besinlerin listesini açıkladı BADEM: Her gün, bir dere fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmalkârlık etmeyin Omega3 asitli yağları açısından epeyce zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonradan görülen Parkinson ve Alıcı2 diyabete karşısında vücudu koruyor Kahvede yer alan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Bu Nedenle kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir tedarik tarçın yer alan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek istemiyorsanız, minik bir dere kaşığı dolusu tarçını aracısız olarak suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor öte taraftan köri baharatının içinde yer alan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın PATATES: Antioksidanlar yönünden çok varlıklı Amerikan Tarım Dairesi’ne kadar en yardımcı 100 besinler arasında 17 sırada yer alıyor Akciğer kanseri, şeker hastalığı ve kalp krizine karşısında koruyor Fakat patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten daha sonra yemeyi tercih edin SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için bilhassa kilo saptamak isteyenlerin bir numaralı tercihi Ayrıca, bilhassa sebze çorbası sodyum bakımından varlıklı Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum, asap sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor Keza vücuttaki değişken miktarının dengesini düzenliyor Ancak günde 1500 miligramdan pozitif sodyum kan basıncı ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters tesir yaratıyor ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere hasar veren “;8oxodG; adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin DERE: Siyah ya da yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor Akarsu, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60′a değin çıkıyor Çay keza Alzheimer ve yürek krizine karşı vücudu koruyor seçme parça