Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bu Kez TEDAŞ Kaptırdı: 208 Bin Kişinin Verisi Çalındı!

Bu Kez TEDAŞ Kaptırdı: 208 Bin Kişinin Verisi Çalındı!
0
113

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Şahsî Dataları Muhafaza Kurumu'na (KVVK) 208 bin kişinin bilgilerinin çalındığını bildirdi.

Çalınan bilgiler ortasında isim, soyad, e-posta ve cep telefonu numarası bilgileri yer aldı.

Dünya'da yer alan habere göre Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ, KVVK'ye ilettiği bilgi ihlali bildiriminde sızıntının nedenini data sorumlusuna ilişkin bir çalışanın kullanıcı ismi ve parolasının ele geçirilmesi olduğunu belirtti.

Veri sorumlusuna ilişkin çalışanın hesabının ele geçirilmesiyle elde edilen dataların şirket e-postası ile öteki bir e-posta adresine gönderilerek sızdırıldığı tespit edildi.

İhlalin anlaşılması ise Bakanlık Siber Güvenlik Operasyon Merkezi tarafından Dark Web’de satışa çıkarıldığının tespit edilmesiyle oldu.

İhlalden hem çalışanlar hem de vatandaşlar etkilendi. Toplamda 208 bin kişinin etkilendiği bilgi ihlalinde isim, soyad, e-posta ve cep telefonu numarası bilgileri yer aldı.

Similar threads

Türkiye’de elektrik gücünün dağıtımından ve perakende satışından sorumlu devlete bağlı kuruluş olan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), KVKK’ya bilgi sızıntısı bildirisinde bulundu. Ferdî Bilgileri Muhafaza Kurumu’na (KVKK) yapılan bildiride TEDAŞ, on binlerce vatandaşın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kripto para borsalarından olan BtcTurk, günlerdir gündemde olan sızıntı savlarını doğruladı. BtcTurk 2018 yılında 516 bin 954 adet kullanıcının verisinin sızdırıldığını açıkladı. Şirket bu tarihten sonra kaydolan kullanıcıların bilgi ihlalinden etkilenmediğini ve bakiyelerinin inançta olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Biriktirme ve Yardım Sandığı ile Biblos Alaçatı Turizm Yatırımları A.Ş. için veri ihlal bildiriminde bulunduğunu açıkladı. Açıklamaya göre veri ihlallerinden 488 bin kişi etkilendi. Gazete Duvar'ın aktardığına göre, KVKK...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Türkiye'deki tanınan zincir restoranlardan bir tanesi olan Baydöner'in siber hücuma uğradığı ve kullanıcı bilgilerinin çalındığı açıklandı. Şahsî Bilgileri Muhafaza Kurumu (KVKK) tarafından yapılan açıklamalarda, Baydöner'de bilgisi olan 505.337 kişinin isim, soyisim, telefon numarası, cinsiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Kripto para borsası BtcTurk, son vakitlerde sıklıkla lisana getirilen data savlarına ait Twitter hesabından bir açıklama gerçekleştirdi. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz. Şirket yaptığı açıklamada, kullanıcıların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt