iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 su bardağı
un
1 su bardağı
toz şeker
12 paket
margarin
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
2 yemek kaşığı
mısır nişastası
14 su bardağı
süt
1 yemek kaşığı
yoğurt
1 adet
yumurta
İç Harcı İçin:2 adet
elma
3 yemek kaşığı
esmer şeker
1 çay kaşığı
tarçın
12 su bardağı
ceviz içi
12 su bardağı
pudra şekeri
(üzerine serpmek için)12 adet
limon
Püf Noktası
Pudra şekerini kurabiyeler soğumadan kurabiyelerin üzerine dökmek şekerin erimesine neden olacaktır
Pişirme Önerisi
Fansız programda daha uzun süre pişirmek hamurun renk almadan pişmesini sağlayacaktır
Nasıl Yapılır?
İç Harcın Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyun
Kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin
Minik bir tavaya elmayı, esmer şekeri ve tarçını ekleyin
Harç kaynayınca limon sıkın ve karıştırmaya elmalar pişene ve iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Cevizleri ekleyin
Elmalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğutun
Hamurun Hazırlanışı:
Fırını 165 dereceye ayarlayın
Unu bir kaba eleyin ve diğer malzemeleri yavaş yavaş una ekleyin
Bütün malzemeyi ekleyince hamuru nazikçe yoğurmaya başlayın ve homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun
Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave etmeye devam edin
Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Dinlenen hamuru çıkartın ve iki eş parçaya bölün
İki parçaya böldüğünüz hamuru yuvarlak hale getirin ve oklava ya da merdane yardımıyla 12 cm kalınlığında inceltin
Hamuru 8 eş dilime bölün Hamurun taban kısmına harcı ilave edin
Ve yuvarlayarak sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin
Kurabiyeler fazla renk almadan fırından çıkartın ve soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin İşte bu kadar Afiyet olsun!
3 su bardağı
un
1 su bardağı
toz şeker
12 paket
margarin
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
2 yemek kaşığı
mısır nişastası
14 su bardağı
süt
1 yemek kaşığı
yoğurt
1 adet
yumurta
İç Harcı İçin:2 adet
elma
3 yemek kaşığı
esmer şeker
1 çay kaşığı
tarçın
12 su bardağı
ceviz içi
12 su bardağı
pudra şekeri
(üzerine serpmek için)12 adet
limon
Püf Noktası
Pudra şekerini kurabiyeler soğumadan kurabiyelerin üzerine dökmek şekerin erimesine neden olacaktır
Pişirme Önerisi
Fansız programda daha uzun süre pişirmek hamurun renk almadan pişmesini sağlayacaktır
Nasıl Yapılır?
İç Harcın Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyun
Kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin
Minik bir tavaya elmayı, esmer şekeri ve tarçını ekleyin
Harç kaynayınca limon sıkın ve karıştırmaya elmalar pişene ve iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Cevizleri ekleyin
Elmalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğutun
Hamurun Hazırlanışı:
Fırını 165 dereceye ayarlayın
Unu bir kaba eleyin ve diğer malzemeleri yavaş yavaş una ekleyin
Bütün malzemeyi ekleyince hamuru nazikçe yoğurmaya başlayın ve homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun
Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave etmeye devam edin
Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Dinlenen hamuru çıkartın ve iki eş parçaya bölün
İki parçaya böldüğünüz hamuru yuvarlak hale getirin ve oklava ya da merdane yardımıyla 12 cm kalınlığında inceltin
Hamuru 8 eş dilime bölün Hamurun taban kısmına harcı ilave edin
Ve yuvarlayarak sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin
Kurabiyeler fazla renk almadan fırından çıkartın ve soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin İşte bu kadar Afiyet olsun!