Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bu Mevsİmde Hastaliklardan Nasil Korunmali

Bu Mevsİmde Hastaliklardan Nasil Korunmali
0
36

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bu Mevsİmde Hastaliklardan Nasil Korunmali hastalıklardan nasıl korunmalıyız 1548332359 1548332359 bumevsimdehastaliklardannasilkorunmali5c4f7b04eadd9bumevsimdehastaliklardannasilkorunmali5c4f7b04eadd9 http:wwwmorelmascomimagesstoriessagliksaglik2 Hava şartları insanların keza ruhsal keza fiziksel sağlıklarını yakından etkiliyor Havanın kirlisi de, soğuğu da, sıcağı da, bulutlusu da, yağmurlusu da, fırtınalısı da böylece fazla hastalığa neden oluyor veya rahatsızlık belirtilerini tetikliyor Hatta, kimini hoş havalar bile yataklara düşürebiliyor Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Rasim Küçükusta, hastalıktan korunma yollarını sizin için yazdı ASTIMLILARIN GÜVENLI OLMAYAN GÜNLERİ Havaların dengesiz gittiği, benzer gün içinde bile manâlı ısı farklarının yaşandığı, havaların akıcı olduğu şu günlerden en çok etkilenenler ise astım hastaları Dış atmosferle aralıksız temas halinde olan bronşlarımız, soluduğumuz hava şartlarındaki değişikliklerden fazla ivedi ve fazlaca etkilenir Her soluk alışta akciğerlere giren havanın sıcaklığı, nemliliği ve içinde bulunan dağıtılmış maddeler astımlı hastalar için çok önemlidir Astımlıların bronşları ani ısı değişikliklerine çok duyarlıdır Özellikle havanın aniden soğuması bronşlarda spazma ve salgılarda artışa neden olur Bugünlerde hastane polikliniklerinin astım krizindeki hastalarla dolup taşması bu yüzdendir BÜYÜK ŞEHİRLER VE YOĞUN TRAFİK Tatilin bitmesi ve okulların açılmasıyla beraber yoğunlaşan trafiğin yol açtığı hava kirliliğinin de astım krizlerinin artmasında rolü vardır Motorlu araçların egzoz gazları bronşlar için fazla zararlıdır Egzoz gazlarına güneş ışınlarının etkisiyle oluşan azot oksitleri ve ozon solunum yolları için son derecede toksik gazlardır ÜST SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONLARI Güz, nezle, boğaz iltihabı, sinüzit, tonsillit gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının fazla sık görüldüğü bir mevsimdir Virüslerin neden olduğu bu hastalıklar, özellikle ufak çocuklardaki astım krizlerinin en ilk önce gelen nedenidir Çocuk önce nezle olur ve derhal peşinde öksürük, hırıltı ve nefes darlığı ile astım krizleri ortaya çıkar KONUT TOZLARI VE KÜFLER Havaların soğuması ile birlikte ırk zamanların çoğunu artık kapalı ortamlarda geçirmeye başlarlar ve bu nedenle de ev akarları, hayvan tüyleri ve küfler gibi alerjenlere daha pozitif maruz kalırlar ASTIMLILAR NELERE DIKKAT ETMEMLİDİR Havadaki ani değişikliklere karşı özenli olun Ne fazla kalın ne de ince giyinin Şemsiyesiz ve yağmurluksuz dışarı çıkmayın Soğuk havalarda burnunuzu bir maskeyle kapatın Soğuk ve lekeli havada efor yapmaktan kaçının Terlememeye ve bu teri üzerinizde soğutmamaya dikkat edin Her Zaman burundan nefes alıp verin Odanızı her gün havalandırın ve oda havasını temizleyen aletlerden yararlanın Sigara içilen ortamlarda bulunmayın Kapalı ve topluluk alanlarda bulunmamaya itina gösterin Grip aşısı olun Koruyucu astım ilaçlarınızı ve aşınızı düzenli olarak kullanın seçme parça  

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt