İzmir’de bir tabibin, kendi kliniğinde hasta yakınlarına saldırı anları cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Tabip tarafından taarruza uğrayan kişi, YouTube üzerinden yaptığı paylaşımda, türel yollardan hakkını arayacağını belirtti.
Hasta yakınları tarafından çekilen cep telefonu görüntülerine, Prof. Dr. Hasan Yüksel'in hasta yakınlarına saldırı anları yansıdı.
'Yaralamaya teşebbüs edip darp etti, boğazımı sıktı'
Görüntüleri YouTube'da yayınlayan hasta yakını, “Merhaba, bugün Prof. Dr. isimli çocuk alerji hekiminin İzmir / Bornova ilçesindeki özel kliniğine, 3 ay boyunca devam ettiğimiz tedavi sürecinin bir yenisi gerçekleştirmek için gittik. 3 ay boyunca uygulanan sistemlerin işe yaramadığını, farklı tedavi yollarının bulunması gerektiğini söylediğimizde bağırarak küfür etti. O anları görüntüye almak istediğimizde yaralamaya teşebbüs edip darp etti, boğazımı sıktı. Birebir vakitte Celal Bayar Üniversitesinde öğretim vazifelisi olan bu tabibin bize yaptıklarını yayınlamanızı rica ediyoruz. Çünkü bugün itibariyle kendisi hakkında tüzel yollarla hakkımızı aramaya başladık” diye yazdı.
Kelam konusu imgelerde, Yüksel'i iki bayanın tutmaya çalıştığı, lakin sıyrılarak hasta yakınının yanına koştuğu, bu sırada kameranın sarsıldığı görülüyor.
Profesör kendini savundu
Olayla ilgili konuşan Prof. Dr. Hasan Yüksel, “Gelip gitgide hemşire ve sekreteri irrite eden bir psikopattı. Gönderen pediatrist arkadaşımız değerli birisiydi. Hemşirem ve sekreterim, ‘Hocam randevu vermeyelim, bu kişi olağan değil' dedi. Ben de hem gönderen pediatrist arkadaşa ayıp olur, hem de çocuk bizim için değerli, babasının ruhsal anormalliği için çocuğu yoksun etmeyelim diye düşündüm. Fakat baba çok istikrarsız ve memnuniyetsiz telaffuzlarda bulununca sonunda ben de 'başka bir doktora gidin' dedim. Yeniden geldi. Bu sefer de 'lan' diye manyakça konuşmaları oldu ve küfür etti. Ben de bağırdım. Kamera açıkmış, çekmeye başladı. 'Kapat onu' dedim, kapatmadı. Almak için yanına gittim. Bu ortada vermeyince doğal olarak bir arbede oldu. 'Bana yumruk attı, darp etti' diye şikayet etmiş. Sonra da telefonuma bildiri atıp mağdur edebiyatı yazmış bana. Bir de 'iyi günler' diye tabir eklemiş. Yani yerimizde küfür yedik, imaja girdik ve sanık mazlum postuna büründü. Şikayeti de yedik" ifadelerini kullandı.