Hasan bey şoyle anlatıyor
bu soz ciğerime işlediimagesbusozcigerimeisledi5ad2bc46219b6png
Şoyle anlatiyorlar; Bizim mahallede* inşaat ustalığı yapan* orta yaşlarda* cok fazla sigara icen* caminin onunden dahi gecmeyen bir arkadaşı* bir gun kahvede yakaladım
Neden hic camiye gelmiyorsun? dedim
Ben namaz kılmıyorum dedi
Fazla sigara iciyorsun herhalde? dedim
Evet* cok iciyorum dedi
En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim
O da* Şu marka Dort milyon kusUr dedi
Eğer vaktin varsa* istersen konuşalım dedim;
Musaitim* buyur konuşalım dedi
Kahveciye* İki cay getir bize dedim* kahveci cayları getirdi* iciyoruz
Buna;
Farzet bir sigara bayiinin onunden geciyorsun Biraz once soylemiş olduğun o en pahalı marka sigarayı istedin
Adam sigarayı sana verdi Sen tam paraya davrandın ki* adam Yok* istemez* benden olsun dedi Sigaranın parasını senden almadı
Sen* ikinci defa o sigara bayiinin onunden gecerken nasıl gecersin?
Dort milyon kusUr para almadı diye* elini goğsunun ustune koyarsın da gecersin değil mi? dedim
Bu* Tabii dedi
Peki* yarın Cenabı Hak* huzuru ilahide;
Kulum* ben seni yokluk aleminden varlık alemine getirdim Seni ağac yapmadım* taş yapmadım* hayvan yapmadım* insan yaptım Bahusus Musluman annebabadan dunyaya getirdim
Dağlarda koyunlara* kecilere ot yedirdim* ama sutunu* yoğurdunu* peynirini sana yedirdim
Akşama kadar ineklere saman yedirdim* yağını peynirini* cokeleğini sana yedirdim
Kulum* akşama kadar tavuklar gubre deşti* ama doğurduğu yumurtayı ona değil de sana yedirdim
Bir paket sigara verip de para almayan o adamın onunde eğilerek gecmeyi aklın kabul etti de* bu kadar nimet veren Rabbine karşı nicin Ezanı Muhammedi okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse* yuzun kızarmayacak mı?
Bırak cenneticehennemi* yuzun kızarmayacak mı? dedim
Ben boyle soyleyince; adam*
Bu soz ciğerime işledi Ben bir daha namazımı gecirmem deyip bir eve gidiyor* gidiş o gidiş
O gunden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor
Alıntıdır
bu soz ciğerime işlediimagesbusozcigerimeisledi5ad2bc46219b6png
Şoyle anlatiyorlar; Bizim mahallede* inşaat ustalığı yapan* orta yaşlarda* cok fazla sigara icen* caminin onunden dahi gecmeyen bir arkadaşı* bir gun kahvede yakaladım
Neden hic camiye gelmiyorsun? dedim
Ben namaz kılmıyorum dedi
Fazla sigara iciyorsun herhalde? dedim
Evet* cok iciyorum dedi
En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim
O da* Şu marka Dort milyon kusUr dedi
Eğer vaktin varsa* istersen konuşalım dedim;
Musaitim* buyur konuşalım dedi
Kahveciye* İki cay getir bize dedim* kahveci cayları getirdi* iciyoruz
Buna;
Farzet bir sigara bayiinin onunden geciyorsun Biraz once soylemiş olduğun o en pahalı marka sigarayı istedin
Adam sigarayı sana verdi Sen tam paraya davrandın ki* adam Yok* istemez* benden olsun dedi Sigaranın parasını senden almadı
Sen* ikinci defa o sigara bayiinin onunden gecerken nasıl gecersin?
Dort milyon kusUr para almadı diye* elini goğsunun ustune koyarsın da gecersin değil mi? dedim
Bu* Tabii dedi
Peki* yarın Cenabı Hak* huzuru ilahide;
Kulum* ben seni yokluk aleminden varlık alemine getirdim Seni ağac yapmadım* taş yapmadım* hayvan yapmadım* insan yaptım Bahusus Musluman annebabadan dunyaya getirdim
Dağlarda koyunlara* kecilere ot yedirdim* ama sutunu* yoğurdunu* peynirini sana yedirdim
Akşama kadar ineklere saman yedirdim* yağını peynirini* cokeleğini sana yedirdim
Kulum* akşama kadar tavuklar gubre deşti* ama doğurduğu yumurtayı ona değil de sana yedirdim
Bir paket sigara verip de para almayan o adamın onunde eğilerek gecmeyi aklın kabul etti de* bu kadar nimet veren Rabbine karşı nicin Ezanı Muhammedi okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse* yuzun kızarmayacak mı?
Bırak cenneticehennemi* yuzun kızarmayacak mı? dedim
Ben boyle soyleyince; adam*
Bu soz ciğerime işledi Ben bir daha namazımı gecirmem deyip bir eve gidiyor* gidiş o gidiş
O gunden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor
Alıntıdır