nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hasan bey şöyle anlatıyor
bu söz ciğerime işledi
Şöyle anlatiyorlar; Bizim mahallede* inşaat ustalığı yapan* orta yaşlarda* çok artı sigara içen* caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı* bir gün kahvede yakaladım
Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim
Ben namaz kılmıyorum dedi
Fazla sigara içiyorsun her hâlükarda? dedim
Evet* fazla içiyorum dedi
En pahalı sigara hangisi? Ben öyle fiyatları bilmiyorum dedim
O da* Şu marka Dört milyon küsûr dedi
Eğer vaktin varsa* istersen konuşalım dedim;
Müsaitim* buyur konuşalım dedi
Kahveciye* İki dere getir bize dedim* kahveci çayları getirdi* içiyoruz
Buna;
Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun Azıcık önce söylemiş olduğun o en pahalı marka sigarayı istedin
Adam sigarayı sana verdi Sen bütün paraya davrandın fakat* adam Değil* istemez* benden olsun dedi Sigaranın parasını senden almadı
Sen* ikinci kez o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?
Dört milyon küsûr para almadı diye* elini göğsünün üstüne koyarsın da geçersin yok mi? dedim
Bu* Natürel dedi
Peki* yarın Cenabı Adalet* huzuru ilahide;
Kulum* ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim Seni ağaç yapmadım* taş yapmadım* hayvan yapmadım* insan yaptım Bahusus Müslüman annebabadan dünyaya getirdim
Dağlarda koyunlara* keçilere ot yedirdim* fakat sütünü* yoğurdunu* peynirini sana yedirdim
Akşama kadar ineklere saman yedirdim* yağını peynirini* çökeleğini sana yedirdim
Kulum* akşama dek tavuklar gübre deşti* fakat doğurduğu yumurtayı ona yok de sana yedirdim
Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek geçmeyi aklın kabul etti de* bu değin nimet veren Rabbine karşı niçin Ezanı Muhammedî okunduğu süre namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse* yüzün kızarmayacak mı?
Bırak cenneticehennemi* yüzün kızarmayacak mı? dedim
Ben böyle söyleyince; adam*
Bu söz ciğerime işledi Ben yeniden namazımı geçirmem deyip bir eve gidiyor* gidiş o gidiş
O günden sonradan Allah'ın izniyle beş zaman namaza başlıyor
Alıntıdır *
bu söz ciğerime işledi
Şöyle anlatiyorlar; Bizim mahallede* inşaat ustalığı yapan* orta yaşlarda* çok artı sigara içen* caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı* bir gün kahvede yakaladım
Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim
Ben namaz kılmıyorum dedi
Fazla sigara içiyorsun her hâlükarda? dedim
Evet* fazla içiyorum dedi
En pahalı sigara hangisi? Ben öyle fiyatları bilmiyorum dedim
O da* Şu marka Dört milyon küsûr dedi
Eğer vaktin varsa* istersen konuşalım dedim;
Müsaitim* buyur konuşalım dedi
Kahveciye* İki dere getir bize dedim* kahveci çayları getirdi* içiyoruz
Buna;
Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun Azıcık önce söylemiş olduğun o en pahalı marka sigarayı istedin
Adam sigarayı sana verdi Sen bütün paraya davrandın fakat* adam Değil* istemez* benden olsun dedi Sigaranın parasını senden almadı
Sen* ikinci kez o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?
Dört milyon küsûr para almadı diye* elini göğsünün üstüne koyarsın da geçersin yok mi? dedim
Bu* Natürel dedi
Peki* yarın Cenabı Adalet* huzuru ilahide;
Kulum* ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim Seni ağaç yapmadım* taş yapmadım* hayvan yapmadım* insan yaptım Bahusus Müslüman annebabadan dünyaya getirdim
Dağlarda koyunlara* keçilere ot yedirdim* fakat sütünü* yoğurdunu* peynirini sana yedirdim
Akşama kadar ineklere saman yedirdim* yağını peynirini* çökeleğini sana yedirdim
Kulum* akşama dek tavuklar gübre deşti* fakat doğurduğu yumurtayı ona yok de sana yedirdim
Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek geçmeyi aklın kabul etti de* bu değin nimet veren Rabbine karşı niçin Ezanı Muhammedî okunduğu süre namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin? derse* yüzün kızarmayacak mı?
Bırak cenneticehennemi* yüzün kızarmayacak mı? dedim
Ben böyle söyleyince; adam*
Bu söz ciğerime işledi Ben yeniden namazımı geçirmem deyip bir eve gidiyor* gidiş o gidiş
O günden sonradan Allah'ın izniyle beş zaman namaza başlıyor
Alıntıdır *