bilgisayarci
FD Üye
![s-8c36f87fa8df246a49132c6a2bc8e544a9c35999.jpg](https://img-s3.onedio.com/id-61dc3dda59cf2ea240670252/rev-0/raw/s-8c36f87fa8df246a49132c6a2bc8e544a9c35999.jpg)
Hayat hızlıca akıp giderken yemeği fast-foodla geçiştirmek istemeyenler için evde sadece 10 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz birbirinden güzel ve pratik yemekleri derledik. 'Akşam hızlıca ne yapsam?' diye kara kara düşünenlere özel bu 10 dakikalık yemeklere bayılacaksınız!
Koy içine istediğin sebzeyi: Sebzeli krep tarifi
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2-3 dal yeşil soğan (ya da kuru soğan)
4-5 dal maydanoz
1 havuç
1 kapya biber
Biraz peynir
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Pul biber
Karabiber
1. Yumurta ve sütü çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
2. Başka bir tavada soğanları, havucu, yeşillikleri, biberi zeytinyağında kavurun ve baharatlarını ekleyin. (ister diri ister çok pişmiş nasıl isterseniz)
3. Krepleri yağlanmış tavada pişirin ve kenarı alın.
4. Hazırladığınız sebze karışımını ve peyniri ekleyip dürüm yapın.
Sarımsaklı mantar kavurması tarifi
Malzemeler:
500 gram mantar (1 paket)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1. Mantarları güzelce silin ya da yıkayın. (yıkarsanız eğer havlu yardımıyla suyunu alın)
2. Nasıl isterseniz öylece doğrayın.
3. Bir tavaya zeytinyağını alıp iyice kızdırın.
4. İyice kızan tavaya mantarları atın ve karıştırmayın. (suyunu salmaması için)
5. Kızarmaya başlayınca tereyağını ve sarımsakları rendeleyip atın.
6. Bu aşamada hafif karıştırarak soteleyin.
7. Tüm baharatlarını atıp servis edin.
Tadına doyum olmaz kolay mac and cheese tarifi
Malzemeler:
3.5 su bardağı süt
Bukle-dirsek makarna
100 gr. cheddar peyniri
100 gr. kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1. Derin bir tencerede sütü kaynatın ve makarnaları ekleyin.
2. Orta ateşte makarnalar sütü çekip yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen makarnanın üzerine rendelediğiniz peynirleri ve tereyağını ilave edin.
4. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek iyice karıştırın.
En lezzetli ve en kolay patates yemeği: Patates kavurması tarifi
Malzemeler:
5-6 adet patates
1 adet kuru soğan
Bir miktar zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir avuç doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1. Patatesleri güzelce yıkayın ve küp küp doğrayın.
2. Üstünü geçecek kadar su ve biraz tuz ilave edip ocağa alın.
3. Patatesler haşlanana dek ocağın altını açın.
4. Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun.
5. Salçayı ekleyin ve kokusunu çıkarana kadar kavurun.
6. Patatesler kaynayınca süzün ve tavaya ekleyin.
7. Baharatlarını atıp iyice kavurun.
8. Servis ederken maydanozları serpin.
İster sabah yiyin ister akşam: nefis İspanyol omleti tarifi
Malzemeler:
4 adet yumurta
4 adet patates
1 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz
1. Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra patatesleri halka şeklinde ince ince dilimleyin.
2. Kuru soğanı da piyazlık doğrayın.
3. Derin bir tencereye doğramış olduğunuz patates ve soğanları kızartacak kadar zeytinyağı dökün ve kızdırın. Daha sonra patates ve soğanları ekleyin.
4. Yumurtaları baharatlarıyla çırpın.
5. Çırptığınız yumurtayı, patates ve soğan karışımının üzerine aktarın ve hafifçe karıştırın.
6. Önce bir yüzünü omlet tavadan ayrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir kapak yardımı ile omleti ters çevirin.
7. Tavada börek gibi pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Salçalı arpa şehriye çorbası
Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
1. Üç yemek kaşığı yağı tencereye alın ve üzerine arpa şehriyeleri koyun.
2. Arpa şehriyeleri kavurmaya başlayın.
3. Şehriyeler renk değiştirmeye başlayınca içine önce unu koyun.
4. İyice kavurun.
5. Ardından iki yemek kaşığı salçanızı koyup kavurmaya devam edin.
6. Kıvamı istediğiniz şekilde oluncaya kadar su ekleyin. (Ve tabii ki tuz ve karabiberi de)
Şifa dolu sebzeli yeşil mercimek yemeği
Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1. Mercimeği güzelce yıkayarak 6-7 dakika haşlayın. (kara suyu çıkana kadar)
2. Soğanımızı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, iyice kavurun.
3. Havucu küp şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyin.
4. Ardından küp küp doğranmış patatesi ve haşlanmış mercimeği, salçayı ve tuzu katıp biraz daha kavurun.
5. Kaynamış su ilave edip pişene kadar kapağını kapatın.
Yorulmadan yemek yapmak isteyenlere derlediğimiz bu tarifleri deneyenlere şimdiden afiyet olsun! Diğer tariflerimize göz atmayı unutmayın...????