Buda Benim revanim pişman olmayacaksınız tatlı tatlı çeşitleri revani tarifleri revani tarifi tatlılar ve tarifleri revani tatlısı, tatlı, revani tarifi, revani en hoş revani burda meleklerim 1548695018 1548695018 budabenimrevanimpismanolmayacaksiniz5c4f35ee65835budabenimrevanimpismanolmayacaksiniz5c4f35ee65835 budabenimrevanimpismanolmayacaksiniz5c4f35ee65835 en hoş revani bence benim revanim revanimin üzerine revani tanımamzaten bir yemeyen pişman birde denemeyenişte buda benim tarifim REVANİ TATLISI MALZEMELERİ 3 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı pekmez yarım akarsu bardağı zeytin yağı 2,5 subardağı irmik 1 su bardağı un yarım nehir bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi yada limon kabuğu rendesi ŞERBETİ,İÇİN id 5 Su bardağı su 4 su bardağı şeker TATLININ HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekerleri beyazlaşıncaya dek köpürtün bunu özellikle söylüyorum mikserle adamakıllı çırpın bunun sebebi hem hamurun iyi kabarması hemde tatlılara yumurta girdiğinde çırpılmazsa yumurta kokusu oluyor daha sonra geri kalan yağ, süt, pekmez,yoğurt,diğer sıvılarıda katın azcık daha çırpın ve irmik,unvanilya ve kabatma tozunuda karıştırıp sıvıların içine dökün karıştırın ve enson rendelenmiş olan portakalın birazcık suyunuda içine sıkıp rendelediğiniz kabuğunuda içine atın kaşıkla şöyle bir karıştırıp yağlanmış fırın tepsinize döküneccik daha bekleyin ancak tepsiye eşdeğer dağılsın sonradan 180 dereceli fırında pişirinkızarınca alırsnız çünkü pişirme süresi fırından fırına değişiyor ŞERBETİN HAZIRLANIŞI Su ve şekeri tencerenize koyun harlı eteşte pişirin rengi sarımtırak olunca ve zaten o kendini emin ediyo bi kaç damla limon sıkın ve ocağı söndürün şerbetiniz soğuk kekiniz sıcak fırından çıktığı gibi derhal şerbeti dökün bi kaç saat daha sonra servise hazırlanmış afiyet olsunisteğe tabi üstüne hindistan ceviz badem fıstık kırıkları serpebilirsiniz