Buğday ciminin faydaları,
Buğday cimi nasıl yetiştirilir?
Buğday Cimi Yararları
imagesbugdaycimiyararlari5ad55af706282
Buğday cimi insan sağlığı ve genc kalmak icin bulunmaz fırsattır,ilactırYorgunluğa,yaşlılara,halsizlere,kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilactırYılda en az iki kez onar gun arayla buğday cimi yapın ve yiyin
100 gramında;
*Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kukurt,400 mg potasyum,6 mg cinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur
*Cok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur
Yapılışı
Buğdayı yıkayın,bir kapa koyup uzerleri ortulunceye adar su ilave edinTaneler su altında kalsın ve suyu emsinSu azaldıkca,ustlerini oretecek kadar su ilave ediniz
48 saat sonra suzun ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınızTanelerin yarısı acıkta kalacak şekilde su ilave edinizBir iki gun sonra cimlenirlerBu işlem sarımtırak,yeşilimsi cimleri koparıp sutle iyice karıştırarak icin gerekiyor
BUĞDAY CİMİNİN ONEMLİ FAYDALARI
1 Buğday cimi suyu %70 klorofil icerir
2 İsvicre'deki unlu Bircher Benner Clinicin kurucusu, musliyi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr Max Bircher, klorofili Konsantre Guneş Gucuolarak isimlendirmiştir
3 Klorofil hucre ve dokulara nufuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur
4 Klorofil vucuttaki ilac artıklarını ve kimyasalları temizler
5 Klorofil vucuttaki toksinleri notralize eder zararsızhale getirir
6 Klorofil karaciğeri temizler
7 Buğday cimi, havuc suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır Dr Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday ciminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuc, marul, kereviz vb sebzeye eşit gucte olduğunu belirtmektedir
8 Dr Max Bircher'e gore Klorofil; kalp ve damar sistemini guclendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hicbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar guclu bir toniktir''
9 Dr Ann Wigmore buğday cimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaclı besin olarak kullanmıştır
10 Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir
11 Klorofil ışığın oluşturduğu ilk urundur ve herhangi bir elementin icerdiğinden daha fazla ışık enerjisi icerir
12 Dr Bircher'e gore, doğa klorofili (buğday cimini) vucudu temizleyen, zehirli maddelerin notralize edilmesini,zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına (yenilenmesine) destek olan bir madde olarak kullanmaktadır
13 1940 yılında DrBenjamin Cruskin American Journal of Surgeryde klorofili;
* Kotu kokuların giderilmesi
* Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
* Yaraların iyileşmesi
* Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
* Kronik sinuzit tedavisi
* Kronik ic kulak iltihaplanma veveya yangı tedavisi
* Varis damarlarının tedavisi
* Bacak ulserlerinin tedavisi
* İltihaplı isilik tedavisi
* Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
* Rektum (anal) yaraların tedavisi
* Rahim boynu yangılarının tedavisi,
* Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
* Tifo, karahumma ateşini duşurme ve
* İrin akma durumlarının bircoğunun tedavisi icin onermiştir
14 Bilimsel calışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin buyume ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır
15 Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu icin gerektiğinde vucudun hem icten hem de dıştan tedavisineiyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur
16 Klorofil pek cok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday cimi en cok tavsiye edilen gıdadır, cunku insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin icerir Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bunyesine alır
17 Buğday cimi klorofil iceren tum yeşil bitkiler gibi yuksek miktarda oksijen icerir Beyin ve tum vucut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde surdurebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mumkundur
18 Buğday cimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 78 ay duzenli tuketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur Tabii bunun icin aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır
19 Klorofil tum bitkilerin hayatı icin temel olan maddedir
20 Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr Bernard Jensen vucudun buğday cimi suyunu sadece birkac dakika icinde ve oldukca duşuk miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir
21 Buğday cimindeki klorofil kan akışını yeniden duzenler Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hicbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır Kandaki kırmızı hucrelerin sayısı 45 gunluk klorofil tuketiminden sonra normal seviyelerine yukselir ki bu ileri duzeyde anemi hastası veya kan sayımı duşuk olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır
22 Doğurganlığı duşuk inek ve boğalara sahip olan Amerikalı ciftciler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday cimi ile beslerler, cunku klorofilin icerdiği yuksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır
23 Buğday cimi cim suyu faktoruicerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını surdurebilmesi acısından gereken onemli maddelerden biridir
24 Buğday cimi suyu vucudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en onemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz
25 Ham işlenmemiş saf klorofil iceren buğday cimi suyu, hicbir toksik yan etkisi olmaksızın vucuttaki toksinlerin atımı acısından da cok faydalıdır
26 Gunluk beslenmeye ilave edilen kucuk bir miktar cim suyu diş curumelerini onler
27 Ağızda 5 dakika tutulan buğday cimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar
28 Buğday cimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır
29 Ağız apselerinde iltihaplı durumlarda buğday cimi suyuna batırılmış buğday cimi posasını iltihaplı bolgeye koyun veya buğday cimi ciğneyin Posayı bir sure sonra tukurerek atın
30 Buğday cimi suyu zengin bir enzim deposudur
31 Buğday cimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların acık tutulmasında cok etkilidir
32 Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları icin duzenli buğday cimi suyu icin
33 Duzenli buğday cimi suyu icmek sacların beyazlamasını onler
34 Buğday cimi suyu her tur kan probleminin rahatsızlığının tedavisinde faydalıdır
35 Buğday cimi suyu mukemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir Yeşil buğday cimi suyunu ılık suyla dolu kuvete dokun ve 1520 dakika kuvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın sabun kullanmayın
36 Buğday cimi suyu hazmı kolaylaştırır
37 Buğday cimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi icin cok etkilidir
38 Buğday cimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir Klorofille artan hemoglobin uretimi sonucu hucrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği icin vucuttaki karbonmonoksidin vucuda zararlı etkileri minimize edilir
39 Buğday cimi suyu kılcal damarları guclendirdiği icin yuksek tansiyonu duşurucu etkiye sahiptir
40 Buğday cimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vucuttan atılımını kolaylaştırır
Buğday nasıl cimlendirilir
Buğday cimi uretimini Turkiye'de 25 sene once ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıc'ın uretim onerileri şoyle: Oncelikle doğal, ilaclanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaclanmış olabileceği icin dikkatli olun Aşurelik buğday cimlenmez Bir avuc buğdayı oda sıcaklığındaki icme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin
Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu suzup genişce bir tepsiye ust uste gelmeyecek şekilde yayın Uzerini nemli bir bezle ortup evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukca nemlendirin Buğdaylar 34 gun sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gun 12 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tuketebilirsiniz Cok dayanıklı olmadığı icin azar azar cimlendirme yapılmalı
Buğday cimi uretmek icin de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahceye ekip uzerini toprakla ortun Cimler 1015 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikce uzayan cimlerden her gun salatanıza katın Cok ektiyseniz mutfak robotundan gecirip suyunu cıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır cimler, buyumesini hızlandırmak icin katkı maddesi katılabildiği icin cok guvenli olmayabilir
Pişirmeden tuketin
Buğday cimi tazeyken yararlıdır Pişirecek olursanız tum değerini kaybeder Sağlığınızı korumak icin gunde 28 yemek kaşığı kadar icmeniz yeterlidir Tedavi amacıyla kullanılacaksa gunluk doz 816 yemek kaşığına kadar cıkarılabilir Tabi hepsi birden icilmez Bu dozlar gun icinde bolunerek alınmalıdır
Kaynak: Hippocrates Health Institute,USA ve annwigmorecom
Buğday cimi nasıl yetiştirilir?
Buğday Cimi Yararları
imagesbugdaycimiyararlari5ad55af706282
Buğday cimi insan sağlığı ve genc kalmak icin bulunmaz fırsattır,ilactırYorgunluğa,yaşlılara,halsizlere,kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilactırYılda en az iki kez onar gun arayla buğday cimi yapın ve yiyin
100 gramında;
*Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kukurt,400 mg potasyum,6 mg cinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur
*Cok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur
Yapılışı
Buğdayı yıkayın,bir kapa koyup uzerleri ortulunceye adar su ilave edinTaneler su altında kalsın ve suyu emsinSu azaldıkca,ustlerini oretecek kadar su ilave ediniz
48 saat sonra suzun ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınızTanelerin yarısı acıkta kalacak şekilde su ilave edinizBir iki gun sonra cimlenirlerBu işlem sarımtırak,yeşilimsi cimleri koparıp sutle iyice karıştırarak icin gerekiyor
BUĞDAY CİMİNİN ONEMLİ FAYDALARI
1 Buğday cimi suyu %70 klorofil icerir
2 İsvicre'deki unlu Bircher Benner Clinicin kurucusu, musliyi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr Max Bircher, klorofili Konsantre Guneş Gucuolarak isimlendirmiştir
3 Klorofil hucre ve dokulara nufuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur
4 Klorofil vucuttaki ilac artıklarını ve kimyasalları temizler
5 Klorofil vucuttaki toksinleri notralize eder zararsızhale getirir
6 Klorofil karaciğeri temizler
7 Buğday cimi, havuc suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır Dr Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday ciminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuc, marul, kereviz vb sebzeye eşit gucte olduğunu belirtmektedir
8 Dr Max Bircher'e gore Klorofil; kalp ve damar sistemini guclendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hicbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar guclu bir toniktir''
9 Dr Ann Wigmore buğday cimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaclı besin olarak kullanmıştır
10 Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir
11 Klorofil ışığın oluşturduğu ilk urundur ve herhangi bir elementin icerdiğinden daha fazla ışık enerjisi icerir
12 Dr Bircher'e gore, doğa klorofili (buğday cimini) vucudu temizleyen, zehirli maddelerin notralize edilmesini,zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına (yenilenmesine) destek olan bir madde olarak kullanmaktadır
13 1940 yılında DrBenjamin Cruskin American Journal of Surgeryde klorofili;
* Kotu kokuların giderilmesi
* Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
* Yaraların iyileşmesi
* Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
* Kronik sinuzit tedavisi
* Kronik ic kulak iltihaplanma veveya yangı tedavisi
* Varis damarlarının tedavisi
* Bacak ulserlerinin tedavisi
* İltihaplı isilik tedavisi
* Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
* Rektum (anal) yaraların tedavisi
* Rahim boynu yangılarının tedavisi,
* Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
* Tifo, karahumma ateşini duşurme ve
* İrin akma durumlarının bircoğunun tedavisi icin onermiştir
14 Bilimsel calışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin buyume ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır
15 Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu icin gerektiğinde vucudun hem icten hem de dıştan tedavisineiyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur
16 Klorofil pek cok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday cimi en cok tavsiye edilen gıdadır, cunku insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin icerir Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bunyesine alır
17 Buğday cimi klorofil iceren tum yeşil bitkiler gibi yuksek miktarda oksijen icerir Beyin ve tum vucut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde surdurebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mumkundur
18 Buğday cimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 78 ay duzenli tuketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur Tabii bunun icin aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır
19 Klorofil tum bitkilerin hayatı icin temel olan maddedir
20 Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr Bernard Jensen vucudun buğday cimi suyunu sadece birkac dakika icinde ve oldukca duşuk miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir
21 Buğday cimindeki klorofil kan akışını yeniden duzenler Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hicbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır Kandaki kırmızı hucrelerin sayısı 45 gunluk klorofil tuketiminden sonra normal seviyelerine yukselir ki bu ileri duzeyde anemi hastası veya kan sayımı duşuk olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır
22 Doğurganlığı duşuk inek ve boğalara sahip olan Amerikalı ciftciler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday cimi ile beslerler, cunku klorofilin icerdiği yuksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır
23 Buğday cimi cim suyu faktoruicerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını surdurebilmesi acısından gereken onemli maddelerden biridir
24 Buğday cimi suyu vucudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en onemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz
25 Ham işlenmemiş saf klorofil iceren buğday cimi suyu, hicbir toksik yan etkisi olmaksızın vucuttaki toksinlerin atımı acısından da cok faydalıdır
26 Gunluk beslenmeye ilave edilen kucuk bir miktar cim suyu diş curumelerini onler
27 Ağızda 5 dakika tutulan buğday cimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar
28 Buğday cimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır
29 Ağız apselerinde iltihaplı durumlarda buğday cimi suyuna batırılmış buğday cimi posasını iltihaplı bolgeye koyun veya buğday cimi ciğneyin Posayı bir sure sonra tukurerek atın
30 Buğday cimi suyu zengin bir enzim deposudur
31 Buğday cimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların acık tutulmasında cok etkilidir
32 Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları icin duzenli buğday cimi suyu icin
33 Duzenli buğday cimi suyu icmek sacların beyazlamasını onler
34 Buğday cimi suyu her tur kan probleminin rahatsızlığının tedavisinde faydalıdır
35 Buğday cimi suyu mukemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir Yeşil buğday cimi suyunu ılık suyla dolu kuvete dokun ve 1520 dakika kuvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın sabun kullanmayın
36 Buğday cimi suyu hazmı kolaylaştırır
37 Buğday cimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi icin cok etkilidir
38 Buğday cimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir Klorofille artan hemoglobin uretimi sonucu hucrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği icin vucuttaki karbonmonoksidin vucuda zararlı etkileri minimize edilir
39 Buğday cimi suyu kılcal damarları guclendirdiği icin yuksek tansiyonu duşurucu etkiye sahiptir
40 Buğday cimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vucuttan atılımını kolaylaştırır
Buğday nasıl cimlendirilir
Buğday cimi uretimini Turkiye'de 25 sene once ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıc'ın uretim onerileri şoyle: Oncelikle doğal, ilaclanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaclanmış olabileceği icin dikkatli olun Aşurelik buğday cimlenmez Bir avuc buğdayı oda sıcaklığındaki icme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin
Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu suzup genişce bir tepsiye ust uste gelmeyecek şekilde yayın Uzerini nemli bir bezle ortup evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukca nemlendirin Buğdaylar 34 gun sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gun 12 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tuketebilirsiniz Cok dayanıklı olmadığı icin azar azar cimlendirme yapılmalı
Buğday cimi uretmek icin de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahceye ekip uzerini toprakla ortun Cimler 1015 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikce uzayan cimlerden her gun salatanıza katın Cok ektiyseniz mutfak robotundan gecirip suyunu cıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır cimler, buyumesini hızlandırmak icin katkı maddesi katılabildiği icin cok guvenli olmayabilir
Pişirmeden tuketin
Buğday cimi tazeyken yararlıdır Pişirecek olursanız tum değerini kaybeder Sağlığınızı korumak icin gunde 28 yemek kaşığı kadar icmeniz yeterlidir Tedavi amacıyla kullanılacaksa gunluk doz 816 yemek kaşığına kadar cıkarılabilir Tabi hepsi birden icilmez Bu dozlar gun icinde bolunerek alınmalıdır
Kaynak: Hippocrates Health Institute,USA ve annwigmorecom