iltasyazilim
FD Üye
Buğday Kavurgası (Eskilerin Çerezi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı Buğday
*100 gr Kendir Çedene
*Yarım su bardağı su
*Tuz
Buğday Kavurgası (Eskilerin Çerezi) Tarifi Yapılışı
Buğdaylarımızı 1 saat önceden ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz dilerseniz süte de yatırabilirsiniz
Yumuşayan buğdaylarımızı* rengi dönene kadar kavuruyoruz
Kavrulan buğdaylarımızı* bir kenara alıyoruz daha sonra çedenelerimizi yarım su bardağı suyla kavurmaya başlıyoruz Suyunu çektikten sonra rengi donene kadar kavuruyoruz İçine tuzunu da katıp kavurduktan sonra buğdaylarımızla harmanlayıp tabaklarımıza alıyoruz
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı Buğday
*100 gr Kendir Çedene
*Yarım su bardağı su
*Tuz
Buğday Kavurgası (Eskilerin Çerezi) Tarifi Yapılışı
Buğdaylarımızı 1 saat önceden ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz dilerseniz süte de yatırabilirsiniz
Yumuşayan buğdaylarımızı* rengi dönene kadar kavuruyoruz
Kavrulan buğdaylarımızı* bir kenara alıyoruz daha sonra çedenelerimizi yarım su bardağı suyla kavurmaya başlıyoruz Suyunu çektikten sonra rengi donene kadar kavuruyoruz İçine tuzunu da katıp kavurduktan sonra buğdaylarımızla harmanlayıp tabaklarımıza alıyoruz
AFİYET OLSUN