iltasyazilim
FD Üye
Buğday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak aşurelik buğday
*Yarım soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 adet büyük boy tatlı yeşil biber
*1 adet domates
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 buçuk su bardağı et suyu yada bulyon
*1 tatlı kaşığı kus üzümü
*1 adet kup şeker
*Çay kaşığı ucuyla kimyon, karabiber, kekik
*İstenilen miktarda tuz
Buğday Pilavı Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden derin bir kasede sıcak suda bekletiyoruz ,ertesi gün buğdayımızı 4 5 kere yıkıyoruz ardından küçük bir kapta kus üzümünü 5 dakika kadar haşlıyoruz Sonra süzüp bekletiyoruz Soğanları ,biberleri ,domatesi ,küp küp doğruyoruz Pilav tenceremize önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, ardından biberleri atıyoruz Sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Buğdayımızı* döküyoruz Suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,sonra domatesleri ,baharatları ve sularını atıyoruz Fokurdayınca* altını* kısıp pişiriyoruz ,yaklaşık 40 45 dakika kadar sürüyor Afiyet olsun
*1 bardak aşurelik buğday
*Yarım soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 adet büyük boy tatlı yeşil biber
*1 adet domates
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 buçuk su bardağı et suyu yada bulyon
*1 tatlı kaşığı kus üzümü
*1 adet kup şeker
*Çay kaşığı ucuyla kimyon, karabiber, kekik
*İstenilen miktarda tuz
Buğday Pilavı Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden derin bir kasede sıcak suda bekletiyoruz ,ertesi gün buğdayımızı 4 5 kere yıkıyoruz ardından küçük bir kapta kus üzümünü 5 dakika kadar haşlıyoruz Sonra süzüp bekletiyoruz Soğanları ,biberleri ,domatesi ,küp küp doğruyoruz Pilav tenceremize önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, ardından biberleri atıyoruz Sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Buğdayımızı* döküyoruz Suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,sonra domatesleri ,baharatları ve sularını atıyoruz Fokurdayınca* altını* kısıp pişiriyoruz ,yaklaşık 40 45 dakika kadar sürüyor Afiyet olsun