Bugün ne pişireceğini bilmeyenler için, birbirinden pratik ve ekonomik tanımlarla günün menüsünü oluşturduk. Şayet siz de 'akşama en kolay ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, yemek yapmadan evvel bu tanımlara kesinlikle göz atmalısınız. Günün menüsünde birinci olarak nefis bir şifa deposu zerzevat çorbası tanımımız var. Akabinde zeytinyağlı barbunya tanımımıza bayılacaksınız. Yanında ise barbunyayla en yeterli gidecek yancı meyhane pilavı tanımımız var. Son olarak tatlıların en kolayı ve en lezzetlilerinden biri olan mozaik pasta tanımımız var. Deneyen herkese kolay gelsin, afiyet olsun!
Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet kabak
3 adet havuç
3 adet patates
2-3 adet defne yaprağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2,5 litre sıcak su
1. Kabak, havuç ve patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
2. Defne yapraklarıyla bir arada tencereye alın.
3. Sebzelerin üzerine sıcak su ek edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Başka bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritin.
5. Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavurun.
6. Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
7. Tencereden defne yapraklarını alın ve yumuşayan zerzevatları blenderdan geçirin.
8. Un ve baharatla kavrulan yağı tencereye ekleyin.
9. Bu biçimde bir taşım daha kaynatın.
10. Son evrede, çorbaya sütü ek edin ve birkaç dakika daha pişirin.
11. Tuzunu ekleyip, karıştırın ve ocağı kapatın.
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı barbunya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet patates
1-2 adet havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
1. Barbunyaları üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. (hazır varsa en son koyabilirsiniz)
2. Başka bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsağı kavurun.
3. Salça ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
4. Akabinde kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuçları ekleyin.
5. Hepsi biraz kavrulduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyaları ekleyin.
6. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapatın.
7. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
8. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. (eğer hazır barbunyanız varsa bu evrede atabilirsiniz.)
9. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin.
Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeler:
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
2.5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1. Süt, un, toz şeker ve kakaoyu tencerede yoğunlaşana kadar pişirin.
2. Kırdığınız bisküvilerin üzerine ılık hâle gelen karışımdan dökün.
3. Streç sinema serdiğiniz kalıba karışımı dökerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletip servis yapabilirsiniz.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: