'Bugün ne pişirsem?' serisinde bugünü zerzevat yemekleriyle karşılıyoruz 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün çorbası birtakım yörelerde pirpirim olarak da bilinen semiz otu çorbası. Akabinde mis üzere beşamel soslu fırında ıspanak tanımımız var. Yanında da tereyağlı kuskus. Kapanışımız her vakit olduğu üzere tatlıya ilişkin. Günün tatlısı ise revani!
Semizotu Çorbası Tanımı
Gereçler:
500 gram semizotu
1 çay bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım adet limonun suyu
9 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
1. Küp doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun.
2. Üzerine küp doğradığınız domates ve minik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve birlikte biraz daha kavurun.
3. Biber salçasını ek edip 2 dk daha kavurun.
4. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve sıcak suyu ekleyin.
5. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
6. Yıkayıp doğradığınız semizotunu ek edin ve kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dk daha kaynatın.
7. Baharatları, limon suyunu ve sumağı ekleyin, karıştırın.
8. Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
Servis Önerisi: Bu çorbaya limon çok yakışıyor!
Fırında Beşamel Soslu Ispanak Tanımı
Gereçler:
Yarım kilogram ıspanak
Tuz
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
- Kaşar peyniri
1. Ispanakları yıkayıp, doğrayın ve tavaya alın.
2. Tuzunu ayarlayın ve ıspanaklar suyunu salana dek pişirin. (Çok pişmesin)
3. Ocağın altını kapatıp, 1’er çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber ve karabiber ekleyin.
4. Harcı, borcam bir kaba boşaltın.
5. Beşamel sos için tüm malzemeyi küçük tencereye koyup, kıvamı koyu olana dek pişirin.
6. Sosu, ıspanak harcının üzerine ekleyin.
7. En son kaşar peynirini ekleyip, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Tereyağlı Kuskus Tanımı
Gereçler:
1,5 su bardağı kuskus
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
1. Tenceremizde zeytinyağı ve kuskusları ekleyip kavurun.
2. Akabinde tereyağını da ek ederek eriyene kadar karıştırın.
3. Tuzu ve kaynamış suyu ek edip karıştırın.
4. Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????