Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Pişirsem?' Diye Düşünenler Buraya: Çok Lezzetli ve Ekonomik Tariflerle Günün Menüsü

'Bugün Ne Pişirsem?' Diye Düşünenler Buraya: Çok Lezzetli ve Ekonomik Tariflerle Günün Menüsü
0
169

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69


'Bugün ne pişirsem?' ya da 'Akşama ne pişirsem?' sorusu herkesin gün içinde sıklıkla sorduğu bir sorudur. En kolay ve pratik tanım arayanlar için günün menüsü: Bugün menüde birinci olarak köz kırmızı biber çorbası tanımı var. Akabinde çok eski bir Anadolu yemeği olan keşkek tarifimizle devam ediyoruz. Yanına ise patlıcanlı bir meze olan köpoğlu tanımımız var. Son olarak ise dondurmalı irmik helvasıyla kapanışı yapıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun!


Köz Kırmızı Biber Çorbası Tarifi




Malzemeler:

  • 6 adet kırmızı kapya biber

  • 1 adet soğan

  • 4 diş sarımsak

  • 1 adet havuç

  • 1 adet pancar

  • Tuz

  • Karabiber

  • Zeytinyağı
Köz Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Biberlere bıçakla birkaç kesik atarak fırında 20 dk közleyin.

2. Tencereye sıvı yağ, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları koyup, güzelce yumuşayana kadar karıştırın.

3. İçine rendelenmiş havuç ekleyip biraz kavurun. Sonra haşlanmış pancarı ekleyip kavurmaya devam edin.

4. En son közlenmiş (kabukları soyulmuş) ve küp küp doğranmış biberleri ekleyin.

5. Sıcak su ve baharatını ek edip tüm gereçler yumuşayınca blenderdan geçirin.

Keşkek Tarifi



Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday

  • Yarım kg tavuk

  • 2 litre tavuk suyu
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Keşkek Nasıl Yapılır?

1. Buğdayı geceden ıslatın.  

2. Tavuğu bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte uygunca haşlayın.

3. Islatılan buğdayı suyundan süzün ve büyük bir tencereye alın.

4. Pişen tavukları diğer bir kaba alın, suyunu buğdayların üzerine süzüp ekleyin. 

5. Ocağın orta gözünde orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakın.

6. Kaynadığı andan itibaren ocağı en kısığa alın. 

7. Uygunca piştikten sonra tavuk etini ekleyin. 

8. Piştiğini anlamak için buğdayları ezin, eziliyorsa tamamdır. 

9. Tahta kaşıkla yeterlice ezin, karıştırın.

10. Sonra bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin ve keşkeğinizin üzerine dökün.

Köpoğlu Tarifi



Malzemeler

  • 2 orta uzunluk patlıcan 

  • 1-2 sivri biber yahut köy biberi 

  • 2 su bardağı süzme yoğurt 

  • 2 domates 

  • 1-2 diş sarımsak 

  • Karabiber 

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 

  • Tuz
Köpoğlu Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları ve biberleri közleyin.

2. Soğuduktan sonra temizleyin. 

3. Biberleri ince, patlıcanları küp şekilde doğrayın.

4. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. 

5. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ek edin. 

6. Tuz ile tatlandırıp birkaç dakika soteleyin.

7. Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ek edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın.

8. Üzeri için; süzme yoğurdu yeterlice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyor ve kolay, lezzetli, pratik yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde birinci olarak şifa deposu ezogelin çorbası tanımı var. Akabinde lezzetine doyamayacağınız patlıcan lazanya tanımımız var! Yanına ise sıcak günlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
Köpoğlu mancası, Trakya’da çok sık karşımıza çıkan nefis bir meze. Közlenmiş patlıcan, domates, biber, sarımsak ve yoğurttan elde edilen bu enfes mezeyi siz de kesinlikle denemelisiniz. İşte köpoğlu mancası için gerekli materyaller ve yapılış aşamaları… HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Bugün ne pişireceğini bilemeyenler, kara kara yemek tanımı arayanlar, yemek yapmaktan sıkılanlar... İmdadınıza yetişiyor ve hem çok kolay hem de çok pratik yemek tanımlarıyla günü kurtarıyoruz! Kolay, nefis ve dakikalar içinde hazır olacak günün menüsünde ise öncelikle erişteli mercimek çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Köpoğlu mancası, Trakya’da çok sık karşımıza çıkan nefis bir meze. Közlenmiş patlıcan, domates, biber, sarımsak ve yoğurttan elde edilen bu enfes mezeyi siz de mutlaka denemelisiniz. İşte köpoğlu mancası için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları… HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN Genellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız, bugün sizler için hem çok ferah hem de çok pratik yemek tanımlarını yazdık. Bugün menüde: Fesleğenli soğuk domates çorbası, fırında ıspanaklı çok lezzetli tavuk, gavurdağ salatası ve kavun içi dondurma tanımlarını yazdık... Fesleğenli soğuk domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt