'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız şayet günün menüsü sizleri kurtaracak: Bugün menümüzde süt çorbası, yepyeni Ankara tava ve son olarak kadayıflı muhallebi tanımlarımız var... Haydi tariflere ????
Süt çorbası tarifi
Malzemeler:
1 litre Süt
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı buğday unu
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1. Süt kısık ateşte ocağa alınır ve ılınınca içine arpa şehriyeler konur. Tabanı tutmasın diye sık sık karıştırılır.
2. Ocağın başka kısmında tereyağ eritilir. Karabiber eklenir. Sonra un eklenir. Kavruldukdan sonra ocaktan alınır.
3. Üzerine bulamaç haline gelecek kadar su yahut süt katılır, topaklar yeterlice ezilir.
4. Sonra bu bulamaç kaynayan süte yavaş yavaş eklenir. Daima karıştırılır. Sonra tuzu eklenir.
5. Şayet çorbamız katı kıvamda olursa kaynar su ile kıvamı ayarlanabilir.
6. Başka bir kapta tereyağ kızdırılır ve servis esnasında kaseye konan çorbanın üzerine dökülür, dileyen yağ eritilirken pul biberde katabilir.
Kadayıflı muhallebi tarifi
Malzemeler:
300-350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
1. Kadayıfı ince ince kırın, teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Son olarak cevizi ek edin ve bir müddet daha kavurup ocaktan alın.
3. Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir imaj alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
4. Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu süreç için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
5. Tatlınızı soğumaya bırakın. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????