Yaz bütün sıcağıyla geldi çattı. Bu sıcak havalarda ne pişireceğinizi bilemiyorsanız, hafif fakat doyurucu yemekler arıyorsanız bugün sizler için tam bir yaz yemekleri menüsünü yazdık. Yazın hangi yemeği yapacağını bilemeyenler buraya: Günün menüsünde: Gazpacho (soğuk İspanyol çorbası), zeytinyağlı taze fasulye, tereyağlı bulgur pilavı ve yemeklerin en sevilen yancısı, bulgur pilavının arkadaşı mis üzere bir cacık tanımımız var! Deneyen herkese afiyet olsun...
Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası) Tarifi
Malzemeler:
5 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet küçük salatalık
1 adet küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmeğin içi
1 çay kaşığı tuz
1. Domates, biber, salatalık ve soğanı irice doğrayın.
2. Doğradığınız zerzevatları derince bir kaba alın.
3. Sarımsakları da ikiye bölüp kaba alın.
4. Akabinde ekmek içi, sirke, zeytinyağ ve tuzu ekleyin.
5. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin.
6. Diğer bir kabın üzerine bir süzgeç koyup karışımı süzgeçten geçirin.
7. Buzla servis edin.
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
Bir ölçü sıvı yağ
Yeteri kadar su
Tuz
100 gram tereyağı
1. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyun.
2. Akabinde bulguru ekleyin ve uygunca kavurun.
3. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu atın.
4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Cacık Tarifi
Malzemeler
4 adet büyükçe salatalık
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Zeytinyağı
1. Salatalıkları uygunca yıkayıp rendeleyin.
2. Geniş bir kasede yoğurt, soğuk su ve rendelenmiş sarımsağı güzelce çırpın.
3. Üzerine salatalıkları, tuzu ve naneyi de ekleyip karıştırın.
4. Servis ederken üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: