bilgisayarci
FD Üye

'Bugün ne pişirsem?' serisinde bugünü etsiz vejeteryan yemeklerle karşılıyoruz 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün menüsünde çorba olarak mis gibi bir mantar çorbasıyla başlangıcımızı sıcak sıcak yapıyoruz. Ardından ister fırında ister kızartma kabağın en lezzetli hali mücveri midelerimize indiriyoruz. Mücvere yakışır bir yancı olarak rengiyle sizi mest edecek yoğurtu mor lahana salatasını da unutmuyoruz. Ardından kış aylarının vazgeçilmesi, çiçek açmasıyla da yazın geleceğini anladığımız ayvayla müthiş pratik bir ayva tatlısı tarifiyle kapanışı yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
Kış aylarının vazgeçilmezi: Kremasız Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
500 gram kültür mantarı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1. Mantarları güzelce yıkayın ve soyun.
2. Ardından mantarları ince ince dilimleyin.
3. Bir tencereye kaynayan suyu alın ve içine limon ve sirkeyi ekleyin.
4. Mantarlar yumuşayana kadar haşlayın.
5. Haşlanan mantarları çıkarıp süzgece koyun. (Suyu dökmeyin!)
6. Bir tavaya tereyağını ekleyin ve süzdüğünüz mantarları kavurun.
7. Başka bir tencerede tereyağıyla unu kavurun.
8. Üzerine önce biraz mantarların suyunu ardından sütü ekleyin.
9. Ardından kaynayan suya mantarları ekleyin.
10. Kaynayan çorbaya tuz ve karabiberi dökün.
İster fırında ister tavada: Kabak Mücver Tarifi
Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
1. Kabakları soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkın.
2. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayın.
3. Yumurtaları ve unu derince bir kaba alıp çırpın.
4. Ardından baharatları, suyunu iyice sıktığınız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştırın.
5. Mücveri yağlı bir tavada pişirin, isterseniz 180 derece fırında 30 dakika fırına da atabilirsiniz.
Kış aylarının kurtarıcısı Kolay Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
6 adet ayva
4 su bardağı toz şeker
1 paket kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
4 su bardağı su
1. Ayvalar kabuklarından temizlenir ve ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. (çekirdeklerini atmayın, renk vermesi için kullanacağız!)
2. Tenceredeki ayvalara kabuklar, çekirdekler ve toz şeker ilave edilir.
3. Üzerine 1 su bardağı su, tarçın ve karanfil eklenip kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir.
4. Kaynayınca altı kısılarak kalan su eklenir.
5. 2 saat kısık ateşte, rengi kırmızı olana kadar pişirilir.
Servis Önerisi: Tabağa aldıktan sonra suyunu muhakkak üzerine gezdirin. Kaymak ve cevizle servis edin.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın aynı sorunun cevabında görüşmek üzere! Diğer menülerimize göz atmayı unutmayın!