Akşama ne pişireceğinizi bir türlü bulamıyorsanız, sizler için hazırladığımız nefis ve kolay tanımlardan oluşturduğumuz günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün menümüz tam bir konut yemeği menüsü! Bugün çorba olarak soğuk çorba tanımımız var: Portakallı soğuk havuç çorbasına bayılacaksınız! Akabinde anne yöntemi bir taze fasulye tanımımız var. Yanına da biraz klasiğin dışında zerdeçallı pirinç pilavı! Son olarak hem çok hafif hem de çok pratik bir tatlı olan yalancı tavuk göğüsüyle günün menüsünün sonuna geliyoruz... Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Portakallı Soğuk Havuç Çorbası Tarifi
Malzemeler:
4 adet havuç
4 su bardağı su
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
1. Havuçları temizleyip ince doğrayın ve varsa tavuk suyunda yoksa olağan suda yumuşayana kadar haşlayın.
2. Soğuyunca üzerine zencefil, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiber ek edip blenderden geçirin.
3. Daha sonra buzdolabında soğuyana kadar dinlendirip servis yapın.
Zerdeçallı Pilav Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Biraz zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1. Pirinci yeterlice yıkayıp, suyunu süzün.
2. Bir tencereye yağı alıp kavurun.
3. Zerdeçalı 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
4. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
5. Pilavı 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler
125 gram tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 litre süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1. Tereyağını derin bir tencereye alın ve yeterlice eritin.
2. Akabinde içerisine elenmiş unu ek edin.
3. Unun kokusu çıkana kadar pişirin.
4. Sütü azar azar eklerken bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
5. Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
6. Üzeri göz göz olunca vanilyayı vanilyayı ek edip ocağın altını kapatın.
7. Muhallebiyi yaklaşık mikserle 8 dakika çırpın.
8. Su ile ıslattığınız bir cam kaba dökün. Soğumaya bırakın.
9. Soğuyunca tarçınla servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: