'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Bu akşam ana yemeğimiz çok yenilikçi ve lezzetli. Birinci olarak yayla çorbası tanımıyla boğazımızı yumuşatıyoruz. Akabinde brokoli suflesi tanımı ve yeşil mercimekli bulgur pilavıyla midemizi şenlendiriyoruz. Son tanımımız ise şefimizden: Portakal soslu kek tanımımıza bayılacaksınız...????
Yayla çorbası tanımı
Materyaller:
1 türk kahvesi fincanı pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın ve üzerine su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
2. Farklı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu 1 su bardağına yakın su ile birlikte uygunca çırpın.
3. Pirinçler yumuşayınca süratlice karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
4. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatın.
5. Başka bir tavada tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
Gereçler:
1.5 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı su
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
1. Yeşil mercimeği 3 bardak su ile hafif haşlayın, kaynamaya başlayınca 5 dakika kâfi olacaktır.
2. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırın ve ince doğranmış soğan ekleyip kavurun.
3. Bulgur ve tuz ekleyip karıştırın.
4. Üzerine mercimekleri ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Bugün ne pişirsem?' Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize göz atmayı unutmayın! ????