Akşama ne pişirsem sorusu herkesin gün içinde en çok düşündüğü sorulardan biridir. Bu soruya biz de birbirinden pratik tanımlarla cevap verelim dedik ve sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde terbiyeli tavuk çorbası, mercimek köftesi, havuç tarator ve sütlü irmik tatlısı tanımlarımız var...
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 kısım maydanoz
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
1. Tavuğu yeterlice haşlayın.
2. Diğer bir kaba suyunu süzün.
3. Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Akabinde tavuk suyunu ekleyin.
5. Üzerine 1 bardak kadar da olağan kaynar su ekleyin.
6. Su kaynayında tel şehriye ekleyin.
7. Bir yandan bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiyeyi hazırlayın.
8. Çorbanın kesilmemesi için: Kaynar sudan bir kepçe alıp terbiyenin içinde karıştırın. Akabinde daima karıştırarak kaynayan suya ekleyin.
9. Daha sonra indirmeye yakın pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Havuç Tarator Tarifi
Malzemeler
3 adet havuç
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
1. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
2. Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
3. Son olarak rendelenmiş havuçlar ek edilir.
4. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
5. Farklı bir kasede süzme yoğurt ile tuz çırpılır.
6. Soğuyan havuçlar yoğurda ek edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
1. Soğuk sütü tencereye alın ve şeker ile irmiği ek edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. Ocaktan almadan evvel vanilya ekleyin.
3. Tatlının yarısını borcama dökün.
4. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.
5. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.
6. Buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
7. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi yahut tarçın serpebilirsiniz.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: