Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusundan Bıkanlar Buraya: Az Malzemeyle Müthiş Bir Akşam Yemeği Menüsü!

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusundan Bıkanlar Buraya: Az Malzemeyle Müthiş Bir Akşam Yemeği Menüsü!
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-d171518b60c6ae39f612bcb735656a800b747fd4.jpg


'Bugün ne pişirsem?' serisinde bu yılın birinci pazartesini dayanılmaz lezzetli ve pratik bir menüyle karşılıyoruz. 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün çorbası kremalı olduğunu düşüneceğiniz ancak içinde krema olmayan bir kabak çorbası. Akabinde arta kalan kabaklarımızla dayanılmaz bir kabak sarması tanımı veriyoruz! E biraz da kendimizi şımartalım dedik ve yanına mis üzere bir mantı makarna tanımıyla menümüzü taçlandırdık. Bu tatsız pazartesiyi tatlı bitirelim diye kaymağıyla, şerbetiyle hem damaklarınızı şenlendirecek hem de bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz bir kaymaklı ekmek kadayıfı tanımıyla kapanışı yapıyoruz...


Kremasız lakin tadı kremalı kabak çorbası tanımı




Gereçler:

  • 2 adet yeşil kabak

  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 3 su bardağı süt

  • 4 su bardağı su

  • Tuz

  • Karabiber
Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritmeye başlayın.

2. Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.

3. Sütü ek ederken bir çırpıcı yardımıyla süratli hızlı çırpın. 

4. Suyu da ek edip, uygunca karıştırın ve kaynamaya bırakın.

5. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar bir mühlet pişirin.

6. Kabaklar yumuşadıktan sonra blenderdan geçirip baharatlarını ekleyin.

7. Orta ara karıştırın.(Kıvamı koyu olursa, suyla açabilirsiniz) 

Sarmayı çok seviyoruz lakin ona bayılıyoruz: Kabak sarması tanımı



Materyaller:

  • 3 adet kabak

  • 200 gram kıyma

  • 1 çay bardağı ince bulgur

  • Taze nane

  • Dereotu

  • Maydonoz 

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak
Üzeri için 

  • Sarımsaklı yoğurt (sarımsaksız da tercih edebilirsiniz)

  • Tereyağı (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?

1. Kabakları zerzevat soyucu yardımıyla ince şeritler halinde kesin. (kabuklarını soymayın!)

2. Çekirdeksiz olması püf noktasıdır. 

3.  Bir kaba doğradığınız soğan ve sarımsakları, taze naneyi , dereotunu ve maydonozu koyun.

4. Kıyma, bir ölçü sıvı yağ, ince bulgur ve baharatları da ekleyip uygunca yoğurun. 

5. Harcı kabakların uç kısmına koyun ve rulo formunda sarın.

6. Uç kısımları alta gelecek formda tencereye dizin.

7. Üzerini hafif geçecek formda su ve çok az sıvı yağ koyun.

8. Kısık ateşte yavaşça pişirin. (pişirirken üzerine tabak koyabilirsiniz dağılmaması için)

9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve erittiğiniz tereyağını dökerek servis edebilirisiniz.

Mantı mı makarna mı anlayamayacaksınız: Mantı makarna tanımı



Gereçler:

  • 1 paket mantı makarna

  • 250-300 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yumurta

  • Pul biber, karabiber, tuz

  • Yoğurt
Nasıl Yapılır?

1. Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, yumurta, kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğurun. 

2. Mantı makarnaların içlerini kıyma harcı ile doldurun.

3. Makarna pişirir üzere mantıları kaynar suda haşlayın.

4. Üzerine yoğurt gezdirin.


Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Öteki menülerimize göz atmayı unutmayın! ????

 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt