Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusundan Bıkanlar İçin Pratik ve Lezzetli Akşam Yemeği Menüsü

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusundan Bıkanlar İçin Pratik ve Lezzetli Akşam Yemeği Menüsü
0
61

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-012f78f7c7cc9a1bc283bfdcb33c40b2756019a1.jpg


'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler, bu içerik sizin için! Bu soğuk kış gününü eğlenceli haline getirmek için hep beraber mutfağa giriyoruz. İlk olarak yoğurtlu ve bulgurlu bir çorba yapıp içimizi ısıtıyoruz. Ardından kış sebzelerinin en bereketlisi karnabahardan bir karnabahar graten tarifi veriyoruz. Yanına ise lezzetli mi lezzetli bir yoğurtlu tavuk salatası ile karınlarımızı doyuruyoruz. Karınlar tatlısız doyar mı? Bizce doymaz! Son olarak bir bardak sıcak çayın en güzel eşlikçisi bal kabağı tatlısıyla menümüzü sonlandırıyoruz.


Bulgur köfteli yoğurt çorbası tarifi




Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un 

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 5 su bardağı su (kıvama göre arttırılabilir) 
Bulgur köftesi için:

- Yarım su bardağı köftelik bulgur

- 2 yemek kaşığı un 

- 1 çay bardağı sıcak su

- Tuz

Nasıl Yapılır?

1. Köfte malzemelerini bir kaba alın.

2. İyice yoğurarak nohut büyüklüğünde toplar yapın.

3. Şekil verirken elinizi ıslatırsanız daha rahat şekil verirsiniz.

4. Bir tencerede yoğurt, su, un ve yumurta sarısını çırpın.

5. Kaynayana kadar karıştırın.

6. Kaynadıktan sonra köfteleri çorbaya ilave edin.

7. İsterseniz üzeri için tereyağında 1 tatlı kaşığı nane ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi çeviri ve çorbanın üzerine gezdirin. (tereyağında kızartmadan direkt çorbanın içine atabilirsiniz)

Karnabahar graten tarifi



Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Su
Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı yoğurt

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 tutam maydanoz

  • Yarım su bardağı un
Üzeri İçin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da istediğiniz peynir
Nasıl Yapılır?

1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın. (diri kalacak)

2. Sos malzemelerini ve ince kıyılmış maydonozu bir kapta karıştırın.

3. Haşlanan karnabaharları süzüp sosun içine atın.

4. Karnabaharları ve sosu yağlanmış borcama aktarın.

4. 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Üzeri kızarınca fırından çıkartın ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin.

6. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alın.

Yoğurtlu tavuk salatası tarifi



Malzemeler:

  • 1 paket tavuk göğsü

  • 2 adet kornişon turşu

  • 2 diş sarımsak

  • Dereotu

  • 1 kase kadar yoğurt

  • 2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)

  • Bir avuç ceviz

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Tavukları haşlayın ve didin.

2. Turşu ve dereotunu doğrayın.

3. Mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın, tüm malzemeleri birleştirin.

4. Cevizle birleştirip servis yapın.

Bal kabağı tatlısı tarifi



Malzemeler:

Muhallebi için:

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 4 yemek kaşığı un

  • 1 adet vanilya

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:

  • 1 kg bal kabağı

  • 1 çay bardağı su

  • 2 su bardağı şeker

  • Arasına 1 paket petibör
Nasıl Yapılır?

1. Tencereye bal kabaklarını alın.

2.  Üzerine 1 çay bardağı su ve 2 su bardağı şekeri dökün.

3. Ocakta 20- 25 dakika kısık ateşte pişirin.

4. 1 paket petibör bisküviyi robotta çekin ve bir kaba koyun.

5. Ardından pişen bal kabaklarını da robottan çekin.

6. Muhallebi için tereyağı hariç bütün muhallebi malzemeleri tencereye alın ve kıvam alana kadar karıştırın.

7. Kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve eriyene kadar karıştırın.

8. Kaselere 1 yemek kaşığı bisküvi koyun.

9. Üzerine biraz muhallebi dökün ve tekrar bisküvi koyun. 

10. En üstüne bal kabağı koyun. 

11. Dolapta 3 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.


Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın aynı sorunun cevabında görüşmek üzere! Diğer menülerimize göz atmayı unutmayın! ????

 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' serisinde bu yılın birinci pazartesini dayanılmaz lezzetli ve pratik bir menüyle karşılıyoruz. 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün çorbası kremalı olduğunu düşüneceğiniz ancak içinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler, bu içerik sizin için! Sıkıcı pazartesiyi eğlenceli haline getirmek için hep beraber mutfağa giriyoruz. İlk olarak köz patlıcandan müthiş lezzetli bir çorba tarifimiz var. Ardından ıspanak sevmeyenlerin bile bayılacağı bir beşamel soslu fırında ıspanakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Bugün ne pişireceğini bilmeyenler için, birbirinden pratik ve ekonomik tanımlarla günün menüsünü oluşturduk. Şayet siz de 'akşama en kolay ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, yemek yapmadan evvel bu tanımlara kesinlikle göz atmalısınız. Günün menüsünde birinci olarak nefis ve tam bir yaz çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Bu akşam ana yemeğimiz çok yenilikçi ve lezzetli. Birinci olarak yayla çorbası tanımıyla boğazımızı yumuşatıyoruz. Akabinde brokoli suflesi tanımı ve yeşil mercimekli bulgur pilavıyla midemizi şenlendiriyoruz. Son tanımımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Akşama ne pişirsem? sorusunu biz sizin yerinize cevaplıyor ve birbirinden lezzetli, çok pratik yemek tanımlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bugün menümüzde yoğurtlu bulgur köftesi çorbası, mis üzere karnıyarık, baharatlı pilav ve çilekli ferah pasta tanımlarımız var... Bulgur köfteli yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt