Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusunun Hakkını Verecek Çok Leziz ve Pratik Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

'Bugün Ne Pişirsem?' Sorusunun Hakkını Verecek Çok Leziz ve Pratik Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü
0
152

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63


'Bugün ne pişirsem?' ya da 'akşama ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde soğuk pancar çorbası, fırında fasulye, basmati pilavı ve karpuzlu limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Soğuk Pancar Çorbası Tarifi




Malzemeler

  • 2 adet kırmızı pancar

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 su bardağı su

  • Karabiber

  • Kekik

  • Fesleğen
Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın.

2. Küçük küçük doğrayıp, yoğurtla ve sarımsakla birlikte blenderdan geçirin. 

3. Su ekleyip istediğiniz kıvamı elde ettikten sonra yağını ve baharatlarını ekleyip, servis edin.

Fırında Taze Fasulye Tarifi



Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye

  • 1 su bardağı tam buğday unu

  • 1 su bardağı maden suyu

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı

  • Tuz
Fırında Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Taze fasulyelerin uçları kesilip ayıklanır ve  5-6 dakika kaynatılan suda haşlanır.

2. Haşlanan fasulyeler soğuk su dolu bir kaba çıkartılır ve soğutulur.

3. Kağıt havluyla suyu alınır.

4. Paneleme için kalan materyaller karıştırılır ve fasulyeler panelenir.

5. Panelenen fasulyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Basmati Pilavı Tarifi



Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz
Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyun.

2. Akabinde pirinci ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte kavurun.

3. Kavrulan pirinçlerimize sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.

4. Suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin.

Karpuzlu Limonata Tarifi



Malzemeler

  • 3-4 adet büyük dilim karpuz

  • 3 adet limon

  • Yarım su bardağı şeker 

  • 1,5 litre su
Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?

1. Karpuzları robottan geçirin ve süzgeçle süzün

2. İki adet limonu 3-4 modüle bölün, robottan geçirip karpuz suyunun içine koyun.

3. 1 adet limonu da sıkıp 15-20 dk bekletin.

4. Şekerini ilave edin.

5. Daha sonra süzgeçten süzerek suyunu ek edin.

6. Buzla servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?', 'akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız kolay ve zahmetsiz yemek tanımlarına bakabilirsiniz: Bugün menüde evvel kremasız ancak kremalı tadında domates çorbası var. Akabinde Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan alinazik tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Bugün ne pişireceğini bilemeyenler, kara kara yemek tanımı arayanlar, yemek yapmaktan sıkılanlar... İmdadınıza yetişiyor ve hem çok kolay hem de çok pratik yemek tanımlarıyla günü kurtarıyoruz! Kolay, nefis ve dakikalar içinde hazır olacak günün menüsünde ise öncelikle erişteli mercimek çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız, sizler için nefis yemek tanımlarından oluşturduğumuz çok lezzetli günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün menüde şifa dolu tavuk suyu çorbası var. Yanında ise fasulyenin en lezzetli hali olan fasulye tava tanımı var. Fasulye tava tanımının akabinde ise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere özel sizler için lezzetli günün menüsü! Bugün brokoli çorbasıyla açılışı yapıyoruz. Ardından lezzetli bir kuru dolma tarifi veriyoruz. Kuru dolma cacıksız olur mu? Olmaz! O yüzden dünyanın en hoş yemek yancısı olan freş mi freş bir cacık tarifiyle kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
'Bugün ne pişirsem?' ya da 'akşama ne pişirsem?' diye düşünüyor ve kolay, nefis ve pratik yemek tanımları arıyorsanız sizler için birbirinden lezzetli tanımlarla günün menüsünü oluşturduk. Bugün, günün menüsünde: Semizotlu soğuk yoğurt çorbası tanımımız var. Akabinde ekşili kuru dolma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,746Kullanıcılar
CGRSon üye
Üst Alt