Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Birbirinden Leziz Tarifler

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Birbirinden Leziz Tarifler
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-6652fcbb974cbe88996163d1e576a30a569b3380.jpg


Dünyanın belki de en çok sorulan sorusudur: 'Bugün ne yemek pişirsem?' Bu gündelik hayat pratiğini artık sizin yerinize biz düşünüyoruz. Menü, malzemeler, tarif bizden; uygulaması sizden! Nefis ve pratik günlük yemek tarifleri serisininin ilk menüsünde başlangıcımızı köz domates çorbası tarifiyle yapıyoruz. Ardından evde mangal lezzetinde tavuk kanat yemek isteyenleri özel mangal soslu kanat tarifimizle karşılıyoruz. Yanında ise mis gibi tereyağlı bulgur pilavı eşliğinde. Yemeklerin olmazsa olması salata tarifimiz ise yöresel. İncecik doğranmış sebzeleriyle gavurdağı salatası bu menünün tamamlayıcısı oluyor!


Köz Domates Çorbası Tarifi




Malzemeler:

  • 5 tane domates

  • 1 tane kapya biber

  • 1 tane soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 5-6 bardak su 
Domatesleri, biberi, soğanı, sarımsakları irice doğrayın. Hepsini fırın tepsisine koyduktan sonra 180 derece önceden ısıttığınız fırında sebzeleri közleyin. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun. Üzerine unu koyun ve unun kokusu çıkıp hafif kahverengileşinceye kadar kavurun. Közlenmiş sebzeleri tencereye ekleyin, bir iki dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ardından suyunu ekleyip kıvama gelinceye kadar blenderdan çektirin. Afiyet olsun.

Mangal Soslu Tavuk Kanat Tarifi



Malzemeler: 

  • 1 paket tavuk kanat

  • 1 adet soğan 

  • 2 diş sarımsak

  • 2 kaşık yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 3 kaşık zeytinyağı ya da sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Soğanı rendeleyin, suyunu sıkın. Sarımsağı rendeleyin. Soğan suyunu, rende sarımsağı, yoğurdu karıştırın. İçine domates salçasını ekleyin. Yağla birlikte kekik, karabiber, tuz ve toz biberini katın. iyice karıştırın. Püf nokta: Tavuk kanatlarına enlemesine iki çizik atarsanız sos içine girip daha lezzetli olacaktır. Tavuk kanatlarını sosa bulayın, eğer vaktiniz varsa en az 1 saat dinlendirin. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tereyağlı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi



Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı tel şehriye

  • 1 su bardağı bulgur

  • 2-2.5 bardak su (tercihen tavuk suyu)
Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Üzerine tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyelerin rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından bir kaç kere yıkadığınız bulgurları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar daha kavurun. Üzerine sıcak suyu yavaşça ilave edin. Suyunu çekip bulgurlar şiştiğinde dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Gavurdağ Salatası Tarifi



Malzemeler

  • 4 adet domates

  • 3 adet yeşil biber

  • 1 adet kuru soğan 

  • 7-8 tane taze sap nane

  • 4-5 dal taze soğan

  • 7-8 dal maydanoz

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • Tuz, sumak
Gavurdağı salatasının en önemli özelliği bütün malzemelerin incecik doğranmış olmasıdır. Domatesleri, biberi, soğanları, yeşillikleri incecik doğrayın. İçine zeytinyağı, limon, nar ekşisi ekleyin. Tuz ve sumak ile çeşnilendirin. Afiyet olsun.


Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Yarın aynı sorunun cevabında görüşmek üzere!

 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' serisinin ikincisinde sizlerle beraberiz. 'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye kara kara düşünüyorsanız, bugün sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Bugünün menüsünde çorba kültürümüzün en gözde ve nadide çorbalarından biri olan ve buram buram Anadolu kokan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Dünyanın belki de en çok sorulan sorusudur: 'Bugün ne yemek pişirsem?' Bu gündelik hayat pratiğini sizin yerinize biz düşünüyoruz. Menü, malzemeler, tarif bizden; uygulaması sizden! Bugünkü menümüzün başlangıcı hastalıklarla boğuştuğumuz bu kış günlerine özel şifa çorbası. Ardından yumurtasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
'Bugün ne pişirsem?' sorusunun havalarda uçuştuğunu duyuyor üzereyiz. Serimizde bugünü tavuk yemeklerine ayırdık. Tatlısından çorbasına tavuk tanımları sizleri bekliyor. Evet yanlış duymadınız, tavuktan tatlı yapıyoruz! Bugünün birinci işi marketten bir tavuk almak. Akabinde tavuk suyuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta yöntemi tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 materyalli tatlı tanımlarımız var! Lokanta adabı tavuk çorbası tarifi Malzemeler: 1 kesim tavuk göğsü ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
'Bugün ne pişirsem?' serimizde menümüzü patatese ayırdık. Eğer siz de aynı sorudan muzdaripseniz, sizin için yaptığımız bu menüye göz atın! Başlangıcımız aşçıların diyarı Bolu'ya özgü Bolu usulü patates çorbası. Ardından hem çok klasik hem çok ucuz bir bezelyeli patates yemeğimiz var. Bezelyeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt