teknolojiuzmani
FD Üye

Pazartesi günü herkes için zordur. Hele 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için daha zor! Bugünün menüsünde birinci tanımımız bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak mis üzere bir yayla çorbası tanımı. Akabinde hem öğrenci hem bütçe dostu sulu patates yemeğiyle devam edeceğiz. Öğrenci demişken, makarnasız öğrenci dostu menü olur mu? Olmaz! Bu sebeple salatamız garnitürlü makarna salatası. Son olarak en kolay ve pratik tatlılardan biri olan mozaik pastasının tanımını verip ortanızdan ayrılacağız!
Yoğurt ve nanenin dayanılmaz kombinasyonu, gönüllerin sultanı: Yayla Çorbası Tanımı
Materyaller:
1 fincan pirinç ya da bir çay bardağı pirinç
6-7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
1.Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
2.Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve un çırpılır ve 1 su bardağı sıcak su eklenerek çorbanın meyanesinin çökmesi önlenir.
3.Bu basamakta karışımın süratlice çırpılıp çorbanın içine yavaşça katılması gerekmektedir.
4.Pirinçler yumuşayınca süratlice karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. (çorbanın çökmemesi için)
5. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır ve orta sıra karıştırılır.
Büsbütün isteğe bağlı: Bir tavada kızdırdığınız tereyağının içine naneleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra çorbanın üstüne dökebilirsiniz. Şayet istemezseniz, çorba kaynarken de içine yalnızca naneleri atabilirsiniz.
Bütçe dostu, doyurucu ve çok kolay: Sulu Patates Tanımı
Materyaller:
3 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık biber salçası (ya da domates salçası)
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
1. Soğanı ince ince doğrayıp tencerede yağ ile birlikte kavuruyoruz.
2. Soğanlar pembeleşince salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Salçanın kokusunun çıkması lazım.
3. Daha sonra patatesi, pul biberi, tuzu ve kekiği ilave edip suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
Makarnanın en tazeleyici ve kolay hali: Makarna Salatası Tanımı
Gereçler:
Bir paket makarna (istediğiniz halde olabilir, uzun makarna hariç)
3 su bardağı sarımsaklı yoğurt
10 adet kornişon turşu
1 büyük kavanoz garnitür (havuç, bezelye, patates)
Mayonez (isteğe nazaran yarım bardak)
Tuz
Karabiber
1.Makarnayı tuzlu suda talimatlara nazaran haşlayın.
2.Haşlanan makarnayı süzün, yıkarsanız daha süratli soğur.
3.Tüm garnitürleri süzgeçe alıp süzün ve yıkayın. Turşuları ince ince doğrayın.
4.Makarnayı, yoğurdu, isteğe bağlı mayonezi, garnitürleri ve turşuyu genişçe bir kaba aktarın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis önerisi: Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tüketiniz.
Bisküvi ve pudingin ahengi: Mozaik Pasta Tanımı
Materyaller:
300 gram petibör bisküvi (yaklaşık 2 paket)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz yahut fındık (isteğe bağlı)
1. Birinci olarak bisküvileri fazla ufaltmadan kırın.
2. Tereyağını bir tavada eritin.
3. Eriyen yağı, sütü, şekeri ve kakaoyu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
4. Elde ettiğimiz karışımı, kırmış olduğumuz bisküvilerin üzer9 ine dökün. (Ya da tam karşıtı bisküvileri bu karışımın içine ekleyebilirsiniz.)
5. Bu kademede isteğe nazaran ceviz, fındık da ek edebilirsiniz.
6. Akabinde bisküvileri ezmemeye itina göstererek, düzgünce karıştırın.
7. Karışımı streç folyo ortasına alarak, elinizle rulo formunu verin yahut uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz.
8. Servis etmeden evvel, buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.
9. Dilimleyerek servis edin.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız besleyici, doyurucu ve bütçe dostu menümüzün sonuna geldik. Yarın birebir sorunun karşılığında görüşmek üzere!