Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Ucuz Malzemeli Akşam Yemeği Menüsü!

'Bugün Ne Yemek Pişirsem?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Ucuz Malzemeli Akşam Yemeği Menüsü!

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-c067282a2bf4c51bb52388eee841213554cfdb3b.jpg


Pazartesi günü herkes için zordur. Hele 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için daha zor! Bugünün menüsünde birinci tanımımız bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak mis üzere bir yayla çorbası tanımı. Akabinde hem öğrenci hem bütçe dostu sulu patates yemeğiyle devam edeceğiz. Öğrenci demişken, makarnasız öğrenci dostu menü olur mu? Olmaz! Bu sebeple salatamız garnitürlü makarna salatası. Son olarak en kolay ve pratik tatlılardan biri olan mozaik pastasının tanımını verip ortanızdan ayrılacağız!


Yoğurt ve nanenin dayanılmaz kombinasyonu, gönüllerin sultanı: Yayla Çorbası Tanımı




Materyaller: 

  • 1 fincan pirinç ya da bir çay bardağı pirinç

  • 6-7 su bardağı su

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 yumurta

  • Yarım fincandan biraz fazla un

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • Tuz

  • Nane
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

1.Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

2.Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve un çırpılır ve 1 su bardağı sıcak su eklenerek çorbanın meyanesinin çökmesi önlenir.

3.Bu basamakta karışımın süratlice çırpılıp çorbanın içine yavaşça katılması gerekmektedir.

4.Pirinçler yumuşayınca süratlice karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. (çorbanın çökmemesi için)

5. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır ve orta sıra karıştırılır.

Büsbütün isteğe bağlı: Bir tavada kızdırdığınız tereyağının içine naneleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra çorbanın üstüne dökebilirsiniz. Şayet istemezseniz, çorba kaynarken de içine yalnızca naneleri atabilirsiniz.

Bütçe dostu, doyurucu ve çok kolay: Sulu Patates Tanımı



Materyaller:

  • 3 adet patates

  • 1 adet soğan

  • 2 kaşık biber salçası (ya da domates salçası)

  • 3 yemek kaşığı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber (isteğe bağlı)

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Sıcak su
Sulu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Soğanı ince ince doğrayıp tencerede yağ ile birlikte kavuruyoruz.

2. Soğanlar pembeleşince salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Salçanın kokusunun çıkması lazım.

3. Daha sonra patatesi, pul biberi, tuzu ve kekiği ilave edip suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz.

Afiyet olsun.

Makarnanın en tazeleyici ve kolay hali: Makarna Salatası Tanımı



Gereçler:

  • Bir paket makarna (istediğiniz halde olabilir, uzun makarna hariç)

  • 3 su bardağı sarımsaklı yoğurt

  • 10 adet kornişon turşu

  • 1 büyük kavanoz garnitür (havuç, bezelye, patates)

  • Mayonez (isteğe nazaran yarım bardak)

  • Tuz

  • Karabiber
Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

1.Makarnayı tuzlu suda talimatlara nazaran haşlayın.

2.Haşlanan makarnayı süzün, yıkarsanız daha süratli soğur.

3.Tüm garnitürleri süzgeçe alıp süzün ve yıkayın. Turşuları ince ince doğrayın.

4.Makarnayı, yoğurdu, isteğe bağlı mayonezi, garnitürleri ve turşuyu genişçe bir kaba aktarın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Servis önerisi: Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tüketiniz.

Bisküvi ve pudingin ahengi: Mozaik Pasta Tanımı



Materyaller:

  • 300 gram petibör bisküvi (yaklaşık 2 paket)

  • 1 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 su bardağı ceviz yahut fındık (isteğe bağlı)
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

1. Birinci olarak bisküvileri fazla ufaltmadan kırın.

2. Tereyağını bir tavada eritin.

3. Eriyen yağı, sütü, şekeri ve kakaoyu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.

4. Elde ettiğimiz karışımı, kırmış olduğumuz bisküvilerin üzer9 ine dökün. (Ya da tam karşıtı bisküvileri bu karışımın içine ekleyebilirsiniz.)

5. Bu kademede isteğe nazaran ceviz, fındık da ek edebilirsiniz.

6. Akabinde bisküvileri ezmemeye itina göstererek, düzgünce karıştırın.

7. Karışımı streç folyo ortasına alarak, elinizle rulo formunu verin yahut uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz.

8. Servis etmeden evvel, buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.

9. Dilimleyerek servis edin.


Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız besleyici, doyurucu ve bütçe dostu menümüzün sonuna geldik. Yarın birebir sorunun karşılığında görüşmek üzere!

 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt