Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bugün Ne Yemek Yapacağını Bilmeyenlere Özel Tam Dört Çeşit Enfes ve Çok Pratik Yemek Tarifi

Bugün Ne Yemek Yapacağını Bilmeyenlere Özel Tam Dört Çeşit Enfes ve Çok Pratik Yemek Tarifi
0
102

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90


Bugün ne pişireceğini bilemeyenler için birbirinden kolay ve çok pratik tanımlarla günün menüsünü hazırladık. Meskendeki materyallerle hazırlayabileceğiniz kolay yemek tanımları için okumaya devam edin! Bugün menüde birinci olara terbiyeli zerzevat çorbası tanımımız var. Akabinde enfes ve çok pratik farklı bir köfte olan İsveç köftesi tarifimizle devam ediyoruz. İsveç köftesinin yanına da kabak spagettimiz var! Son olarak Bursa'nın yöresel tatlılarından biri olan süt helvasıyla kapanışı yapıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun...


Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tarifi




Malzemeler

  • 2 adet patates

  • 1 adet kabak

  • 1 adet havuç

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 8-9 su bardağı su 

  • Tuz

  • Karabiber
Terbiyesi için:

  • 8 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)

  • Yarım limonun suyu
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Bütün zerzevatları soyup yıkayın ve irice doğrayın.

2. Üzerini geçecek kadar su doldurup yumuşayıncaya kadar pişirin

3. Baharatlarını atıp blenderdan geçirin. 

4. Terbiyesi için gereçleri bir kasede güzelce karıştırın ve sıcak sudan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın.

5. Terbiyeyi tencereye dökerken daima karıştırın.

6. 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

İsveç Köftesi Tarifi



Köfte için:

  • 500 gr az yağlı kıyma

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 2 dilim ekmek

  • 1/2 su bardağı süt

  • Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 su bardağı et suyu

  • 2 yemek kaşığı krema

  • Tuz, karabiber
İsveç Köftesi Tarifi 

1. 2 dilim ekmeğin içini sütle birlikte ıslatın.

2.  Soğanı rendeleyin. Tüm köfte materyallerini uygunca yoğurun.

3. Yoğurduktan sonra yuvarlak hal verin ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. 

4. Köfteleri bir tavanın içerisinde 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yuvarlayarak kızartın.

5. Kızarttığınız köfteleri yağlarını süzdürerek geniş bir servis tabağına alın.

6. Lezzetini artırmak için köfteleri kızarttığınız tavaya tereyağını ek edip kızdırın. 

7. Üzerine unu ekleyin ve kavurun. 

8. Sıcak olan et suyunu tavaya azar azar ek edin.

9. Mısır nişastasını da ekleyerek çırpıcı yardımıyla daima karıştırarak pişirin. 

10. Tuzunu ve karabiberini ek edin.

11.  Son olarak kremasını ek edin ve birkaç dakika sosu pişirin. 

12. Akabinde içerisine kızarmış köfteleri atarak sosla birlikte özleşmesini sağlayın. 

13. Birkaç dakika sonra altını kapatın.

Kabak Spagetti Tarifi



Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kabak

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz
Kabak Spagetti Nasıl Yapılır?

1. Kabaklarımızı soyun ve soyucu yardımıyla uzun şeritler çıkarın. 

2. Çekirdekli kısmı almamaya çalışın zira sulandırır. 

3. Tavada yüksek ateşte kabaklar hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin.

4. Tercihe bağlı sarımsağı da ekleyin.

5. Baharatlarını atıp kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirin.

Süt Helvası Tarifi



Malzemeler

  • 100 gram tereyağı

  • 1 su bardağı un

  • 1 litre süt

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya
Süt Helvası Nasıl Yapılır?

1. Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekeri eriyene kadar ocakta karıştırın. 

2. Tencereyi ocaktan alıp kalan sütü ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce çırpın ve soğumaya bırakın. 

3. Tereyağını tavaya alıp eritin ve unu ekleyin.

4. Hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

5. Daha sonra bu unu sütün içine yavaş yavaş ekleyin.

6. Karıştırarak yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirin.

7. Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip çok pişirmeden ocaktan alın.

8. Küçük bir borcama helvayı dökün.

9. Fırının ısısı yalnızca üst kısma gelecek formda 200 derecede 20 dakika (üstü kızarana kadar) pişirin.

Diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Ne pişireceğini bilemeyenler, kara kara 'bugün ne pişirsem?' Diye düşünenler için günün menüsü: 4 kaşık çorbası, kabak spagetti, Yunan cacığı ve irmik hevası... 4 kaşık çorbası tarifi Malzemeler 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı bulgur 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünenler için nefis yemek tarifleri ile çok kolay çorba, ana yemek ve tatlı menüsüyle sizlerleyiz. Bugün menüde: Domates çorbası, kadınbudu köfte, fırında patates ve çok pratik mikrodalga keki var! Herkese şimdiden afiyet olsun... Sütlü Domates Çorbası Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Çocuklarınız için besleyici ve eğlenceli tarifler arıyorsanız, yanlışsız adrestesiniz. ????Bu listede eğlenceli yemek tanımlarının yanı sıra, sağlıklı yemek tanımlarına de yer verdik. Çorba tanımlarından, atıştırmalıklara kadar farklı birçok tanım derledik. Üstelik hem de çok nefis ve lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Akşama ne pişirsem sorusu herkesin gün içinde en çok düşündüğü sorulardan biridir. Bu soruya biz de birbirinden pratik tanımlarla cevap verelim dedik ve sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde terbiyeli tavuk çorbası, mercimek köftesi, havuç tarator ve sütlü irmik tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Bugün ne pişirsem menümüz birbirinden lezzetli! Bugün menümüzde yayla çorbası, etsiz pratik çiğ köfte, acılı ezme ve şekerpare tatlısı tanımımız var. Hazırsanız başlayalım! ???? Etsiz pratik çiğ köfte tarifi Malzemeler: 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur 1 su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt