Bugün ne pişireceğini bilemeyenler için birbirinden kolay ve çok pratik tanımlarla günün menüsünü hazırladık. Meskendeki materyallerle hazırlayabileceğiniz kolay yemek tanımları için okumaya devam edin! Bugün menüde birinci olara terbiyeli zerzevat çorbası tanımımız var. Akabinde enfes ve çok pratik farklı bir köfte olan İsveç köftesi tarifimizle devam ediyoruz. İsveç köftesinin yanına da kabak spagettimiz var! Son olarak Bursa'nın yöresel tatlılarından biri olan süt helvasıyla kapanışı yapıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun...
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
8-9 su bardağı su
Tuz
Karabiber
8 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
Yarım limonun suyu
1. Bütün zerzevatları soyup yıkayın ve irice doğrayın.
2. Üzerini geçecek kadar su doldurup yumuşayıncaya kadar pişirin
3. Baharatlarını atıp blenderdan geçirin.
4. Terbiyesi için gereçleri bir kasede güzelce karıştırın ve sıcak sudan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın.
5. Terbiyeyi tencereye dökerken daima karıştırın.
6. 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
İsveç Köftesi Tarifi
Köfte için:
500 gr az yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 dilim ekmek
1/2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı krema
Tuz, karabiber
1. 2 dilim ekmeğin içini sütle birlikte ıslatın.
2. Soğanı rendeleyin. Tüm köfte materyallerini uygunca yoğurun.
3. Yoğurduktan sonra yuvarlak hal verin ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
4. Köfteleri bir tavanın içerisinde 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yuvarlayarak kızartın.
5. Kızarttığınız köfteleri yağlarını süzdürerek geniş bir servis tabağına alın.
6. Lezzetini artırmak için köfteleri kızarttığınız tavaya tereyağını ek edip kızdırın.
7. Üzerine unu ekleyin ve kavurun.
8. Sıcak olan et suyunu tavaya azar azar ek edin.
9. Mısır nişastasını da ekleyerek çırpıcı yardımıyla daima karıştırarak pişirin.
10. Tuzunu ve karabiberini ek edin.
11. Son olarak kremasını ek edin ve birkaç dakika sosu pişirin.
12. Akabinde içerisine kızarmış köfteleri atarak sosla birlikte özleşmesini sağlayın.
13. Birkaç dakika sonra altını kapatın.
Kabak Spagetti Tarifi
Malzemeler
4 adet orta uzunluk kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1. Kabaklarımızı soyun ve soyucu yardımıyla uzun şeritler çıkarın.
2. Çekirdekli kısmı almamaya çalışın zira sulandırır.
3. Tavada yüksek ateşte kabaklar hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin.
4. Tercihe bağlı sarımsağı da ekleyin.
5. Baharatlarını atıp kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Süt Helvası Tarifi
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1. Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekeri eriyene kadar ocakta karıştırın.
2. Tencereyi ocaktan alıp kalan sütü ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce çırpın ve soğumaya bırakın.
3. Tereyağını tavaya alıp eritin ve unu ekleyin.
4. Hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Daha sonra bu unu sütün içine yavaş yavaş ekleyin.
6. Karıştırarak yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirin.
7. Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip çok pişirmeden ocaktan alın.
8. Küçük bir borcama helvayı dökün.
9. Fırının ısısı yalnızca üst kısma gelecek formda 200 derecede 20 dakika (üstü kızarana kadar) pişirin.
Diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz: