Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Yemek Yapsak?' Diyenler İçin Besleyici ve Çok Doyurucu Kış Akşamı Menüsü!

'Bugün Ne Yemek Yapsak?' Diyenler İçin Besleyici ve Çok Doyurucu Kış Akşamı Menüsü!
0
76

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
s-8986fe7fb7d9be017f61c1e1f509b21bb32382a6.jpg


'Akşama ne yemek yapacağım?' Diye düşünüyorsanız, buyrun içeriğimize. Günün menüsünde çorba olarak ezogelin çorbası var. Yanına ise mis üzere bir kara şimşek yemeği ve peynirli makarna! Son olarak ise tadına doyamayacağınız son vakitlerin en sevilen keki kış keki tanımımız var. Haydi tanımlara geçelim...????


Ezogelin çorbası tanımı




Gereçler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 fincan bulgur (türk kahvesi fincanı)

  • Yarım fincan pirinç

  • 1 soğan

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 diş sarımsak

  • Nane

  • Kırmızı biber

  • Karabiber
Nasıl Yapılır?

1. Tencereye sıvı yağı alıp doğradığınız soğan ve sarımsakları kavurun.

2. Mercimek, pirinç ve bulguru üzerine atıp biraz karıştırın.

3. Üzerine neredeyse 1 litreye yakın su koyup kapağını kapatın ve kaynatın.

4. Bir tavada yağla unu kavurup üzerine domates salçasını ekleyip kavurun.

5. Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ek edilerek kaynatın.

6. Nane, kırmızı biber, karabiber koyun ve çorbaya dökün. 

7. Tuzunu ayarladıktan sonra altını kapatabilirsiniz.

Kara şimşek tanımı



Materyaller:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek

  • 4 su bardağı su 

  • Bir ölçü sıvı yağ

  • 2 orta uzunluk soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • İsteğe bağlı acı biber
Nasıl Yapılır?

1. Tencereye yeşil mercimeklerimizi alın, üzerine suyu ek ederek haşlanmaya bırakın.

2. Orta ara karıştırın ve 10 dakika haşladıktan sonra suyunu süzün. 

3. Tencereye sıvı yağı alın ve soğanları atıp kavurun.

4. 2-3 dakika sonrasında domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

5. Haşladığınız mercimekleri ekleyin ve karıştırın

6. Yemeğin suyunu ek edin ve haşlamaya bırakın.

7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 20 dakika denetimli pişirin. 

Peynirli makarna tanımı



Gereçler:

  • 1 paket makarna 

  • İstediğiniz kadar peynir

  • 1 tutam maydanoz

  • Tuz

  • Karabiber 

  • Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?

1. Makarnayı haşlayın ve süzün. 

2. Peyniri ve maydonozu yağda 1-2 dakika karıştırıp makarnaları ekleyin. 

3. Tuzunu karabiberini ekleyip servis yapın.


Bugün ne pişirsem?' Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize göz atmayı unutmayın! ????

 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt