![s-0967d689aaa09c64f5b4f7d996950e96542150c4.jpg](https://img-s2.onedio.com/id-61aa2306294497c11ef74e74/rev-0/raw/s-0967d689aaa09c64f5b4f7d996950e96542150c4.jpg)
3 Aralık günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve toplumsal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.
1. Evliliklerinde sorun yaşayan çift, terapistin “Evleri ayırın” kelamını dinledi. Eşinin meskenine giden bayan, kocasını birebir okulda çalıştığı müdireyle yakaladı. Çift boşandı. Ulusal Eğitim soruşturma başlattı
2. Merkez Bankası'nın faiz siyaseti ve kurlardaki sert yükselişin tesirleri açısından piyasalar tarafından merakla beklenen kasım ayı enflasyonu belirli oldu.
3. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada TÜİK'ten randevu istediğini lakin verilmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, 'Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun' dedi. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin gittiği TÜİK, kapılarını açmadı. Güvenlik vazifelileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağı bilgisini verdi.
4. Ordu’da bir oto galeriye giren üç çocuk, aldıkları kontak anahtarı ile otomobil çaldı. Rahatlığı ile dikkat çeken küçük hırsızlar, otomobille İstanbul’a kadar yaklaşık 900 kilometre yol gitti. Yaşanan hırsızlığı akabinde ise akıllara, “Çocuklar kimse fark etmeden nasıl o kadar gidebildi?” sorusu geldi.
5. Esra Erol dün yayınlanan programda evli ve çocuklu Ahmet isimli erkeğe kaçan ve bir müddet kumasıyla yaşayan 19 yaşındaki Fatma'nın yürek burkan son halini paylaştı.
6. Ekvador'da bir küme genç vefat eden arkadaşlarını tabuttan çıkarıp son bir sefer motosikletle gezdirdi. O anlar kameralara yansıdı.
7. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) bilgi almaya giden CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu gaye aldı. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun 'mekan bastığını' savundu.
8. Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz indirim kararını savunurken 'bu mevzuda nas var' demişti. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bu söylemi 'Burası şeriat devleti mi! Şeriat devleti ilan edildiyse ona nazaran davransınlar' diye eleştirdi.
9. Ordu’nun Ünye ilçesinde Muhammet Dikici'nin (30), 2 yıl evvel göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla hudut sistemine bulaştı. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, omurilik felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
10. Kamuya ilişkin dört taşınmaz ve işletmenin daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Elde edilen gelir 1 milyar 757 milyon TL oldu.
11. Gaziantep'te, ağladığı için babası Yunus Göç tarafından dövülen 2 aylık Cihan bebek, ağır bakımdan olağan servise alındı. Cihan bebeğin tabibi İsmail Demir, serviste tedavisinin devam ettiğini ve sıhhat durumunun uyguna gittiğini söyleyerek, kısa müddette taburcu edilebileceğini belirtti.
12. Bursa'da eşinin erkek kardeşinin liseye giden kızı S.K.'ye (15) tacizde bulunduğu savıyla tutuklu yargılanan R.Ö. hakkında dava açıldı. R.Ö.'nün önümüzdeki haftalarda yargılanmasına başlanacak. Davadan evvel kızın polise verdiği tabir de ortaya çıktı. S.K., 'Kullandığı arabada ön koltuğuna oturdum. Bu sırada bana sürücülük öğretmek istediğini söyleyip, bacaklarımı okşamaya başladı. Rahatsız oldum. Daha ileri gitmeye başladı' sözlerini kullandı.
13. Fenomen Çabi, Twitter hesabından Kore sitelerinde hem oturma müsaadesi hem de Türk vatandaşlığıyla ilgili reklamlar verilmeye başlandığını söyledi.
14. İzmir’de bir arada yaşadığı Aysel Perkgün'ün 104 yerinden bıçaklayan Feyzo Duran, yargılandığı davada eşinin uyuşturucu kullanıp kendini bıçakladığını öne sürdü. Sanık avukatları ise bayanın bedeninde raporlara nazaran 104 değil 14 bıçak yarası olduğunu savundu.