Bugün pazar ve ben seni fazla özledim Yağmur var fazla sevdiğim rüzgar da Bugün pazar daha uyanmadı komşular Damların üzerinde kuşlar daha rahatlar Radyolarda eski şarkılar çalıyorlar bu saatlerde Gönül penceresinden pat diye bakıp geçenlere doğru Yağmur da var fazla sevdiğim rüzgarda Daha uyanmadı komşular bugün pazar Ve ben seni çok özledim Dışarı çıkmak istiyor canım tek başına haytalık etmek Islanmak pazar sabahında yağmurda Boş caddelerde gezmek Vitrinlere bakmak sinemaların afişlerine Sokakların isimlerine Telefon kulübelerinde uyuyan çocuklara Bir merhabademek sessizce Sahilde martılara simit atmak Otobüslerin birincil seferlerine binmek Gitmek istiyor canım hayatın gittiği yere Islık çalıp şarkılar uydurmak kendi kendine Fırından taze ekmek alıp buğusunu sürüklemek içine Ve ben seni fazla özledim Bütün böyle bir şey çiçeğe su yürümesi Bebeğin ağlaması toprağın uyanması Yağmurun yağması ateşin sıcağı Bu pazar sabahı bütün böyle bir şey Bir sabahçı kahvesine tekrarlanmak Bir bardak nehir taze dem kokusu Yani hayatın atardamarlarında dolaşmak Bölmeden şehrin uykusunu Bir şiir yazmak pazar bulmacasının boş karelerine Tam böyle bir şey hesapsız gölgesiz bedelsiz kimsesiz Bir şiir yazmak bir kadeh akarsu içmek Sokaklarda gezmek yağmurda ıslanmak Ve ben seni fazla özledim Yağmur var çok sevdiğim rüzgarda Bugün pazar daha uyanmadı komşular Damların üzerinde kuşlar daha rahatlar Radyolarda eski şarkılar çalıyorlar bu saatlerde Gönül penceresinden birdenbire bakıp geçenlere dürüst Yağmur da var çok sevdiğim rüzgarda Bugün pazar ve ben seni fazla özledim