Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buhara Pilavı (Buhariye)

Buhara Pilavı (Buhariye)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Buhara Pilavı (Buhariye) Tarifi İçin Malzemeler

*400500 gr dana eti (tercihen tavukla da yapılabilir)
*3 su bardağı pirinç
*5 adet havuç
*5 adet soğan
*2 adet patates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
*Kekik
*Kimyon
*Kızartmak için sıvı yağ

Buhara Pilavı (Buhariye) Tarifi Yapılışı
Öncelikle eti düdüklü tencereye alıp üzerine yaklaşık bir litre kadar su ekleyip 30 dk haşlayın Havuçları soyup, jülyen doğrayıp kızartın, soğanları hilal şeklinde kesip, kızartın Patatesleri soyup halka şeklinde dilimledikten sonra tencerenin dibine dizin( bu dibi tutmaması için)haşlanan etleri üzerine yayın, kızarttığımız sebzeleri de etin üzerine yayın Yıkadığınız pirinçleri de en üste yayın
Evet şimdi suyunu hazırlayalım; et suyu dahil 6 su bardağı suyu küçük bir tencereye alın, tuz, salça, baharatları ekleyip kaynatın ve bu suyu pilavın üzerine boşaltın, bir kaç dakika harlı ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yavaş yavaş pişirin daha lezzetli olacaktır Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 10 dakika kadar dinlendirin Servisi bir tepsiye ters çevirerek yapabilirsiniz Yanında salata ve ayranla yiyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt