iltasyazilim
FD Üye
Not; Aşağıdaki ölçüler 12 kişilik bir sofra içindir Siz kaç kişilik yapacaksanız ölçüleri oranlayarak artırabilir veya azaltabilirsiniz
Malzemeler;
*4 su bardağı Basmati Pirinç ( Bu pirinci marketlerde bulabilirsiniz yasmin Pirinç de aynı özellikte)
*1 kg kuzu kuşbaşı,
*1 adet büyük baş kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı nohut
*1 kg kestane
*1 su bardağı badem
*34 adet havuç
*45 adet kabuk tarçın
*78 adet kakuli
*3 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
1Bademler sıcak suda biraz bekletildikten sonra kabukları çıkarılır ve Tereyağında renkleri hafif dönene kadar kavrulur
2Nohut haşlanır ve kabukları soyulur
3Kestaneler bıçak yardımıyla çizilir, 34 saat suda bekletildikten sonra 250 derecede ısıtılmış fırında fazla kurumalarına fırsat vermeden pişirilir
4Kuşbaşı etler bir tencerede suyunu çekip, kavrulmaya başlarken, tereyağı ilave edilirSonra İnce ince doğradığınız soğanlar eklenir, ara sıra karıştırılarak, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde beraber kavrularak pişirilirSoğanlar eriyip, et pişince önceden hazırlanan kestane, nohut, badem, havuç, güzelce yıkanmış ve süüzlmüş pirinç beraberce tencereye konur
5 Tencerenin en üstüne tarçın ve kakuli ilave edilir ve pirincin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakılır Pişen pilavınızın üstünü mutfak havluları ile sararak en az yarım saat dinlendirirseniz, daha güzel olacaktır Kakuli ve kabuk tarçınları servis sırasında pilavın içinden alın Afiyet olsun
Malzemeler;
*4 su bardağı Basmati Pirinç ( Bu pirinci marketlerde bulabilirsiniz yasmin Pirinç de aynı özellikte)
*1 kg kuzu kuşbaşı,
*1 adet büyük baş kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 su bardağı nohut
*1 kg kestane
*1 su bardağı badem
*34 adet havuç
*45 adet kabuk tarçın
*78 adet kakuli
*3 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
1Bademler sıcak suda biraz bekletildikten sonra kabukları çıkarılır ve Tereyağında renkleri hafif dönene kadar kavrulur
2Nohut haşlanır ve kabukları soyulur
3Kestaneler bıçak yardımıyla çizilir, 34 saat suda bekletildikten sonra 250 derecede ısıtılmış fırında fazla kurumalarına fırsat vermeden pişirilir
4Kuşbaşı etler bir tencerede suyunu çekip, kavrulmaya başlarken, tereyağı ilave edilirSonra İnce ince doğradığınız soğanlar eklenir, ara sıra karıştırılarak, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde beraber kavrularak pişirilirSoğanlar eriyip, et pişince önceden hazırlanan kestane, nohut, badem, havuç, güzelce yıkanmış ve süüzlmüş pirinç beraberce tencereye konur
5 Tencerenin en üstüne tarçın ve kakuli ilave edilir ve pirincin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakılır Pişen pilavınızın üstünü mutfak havluları ile sararak en az yarım saat dinlendirirseniz, daha güzel olacaktır Kakuli ve kabuk tarçınları servis sırasında pilavın içinden alın Afiyet olsun