Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buhara Pilavı Tarifi

Buhara Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
*
Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 orta boy soğan
*1 büyük boy havuç
*Göz kararı kavrulmuş et
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber, yenibahar(isteğe bağlı)
*1 diş sarımsak isteğe bağlı

Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Bizdeki etli pilavın özbekistandaki hali sanırım ama çok lezzetli bir pilav sizlere de tavsiye ederim
önce etimizi hazırlıyoruz Ben kavrulmuş etimden kullandığım için uğraştırmadı ama hazırda etiniz yoksa kuşbaşı eti çok az su katarak pişiriyoruz Tencereye önce soğan ve havuçları alıp biraz kavuruyoruz Ama çokta kavurmuyoruz Sonra üzerine nohutu ve eti katıyoruz Eğer isterseniz sarımsak ekliyoruz ben soğan ve sarımsağı aynı anda kullanmadığım için katmadım Pirinçide ekliyoruz ve kavuruyoruz Kavrulunca 1 5 su bardağı kaynamış su ekliyoruz ve tuzunu atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz Eğer pirinçiniz önceden ıslatılmamışsa biraz daha su ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt