iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
350 gr kuşbaşı koyun eti,
3 yemek kaşığı tereyağ,
2 adet havuç,
½ kahve fincanı badem,
Tuz, karabiber,
35 dal dereotu,maydanoz,
3 bardak su,
Yapılışı:Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun 12 dakika kavurun Havuçları iri rendeleyin Tereyağını tencerede kızdırın Pirinci biraz kavurun Üzerine badem ve havuçları ekleyin Etleri ilave edin Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın
2 su bardağı pirinç,
350 gr kuşbaşı koyun eti,
3 yemek kaşığı tereyağ,
2 adet havuç,
½ kahve fincanı badem,
Tuz, karabiber,
35 dal dereotu,maydanoz,
3 bardak su,
Yapılışı:Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun 12 dakika kavurun Havuçları iri rendeleyin Tereyağını tencerede kızdırın Pirinci biraz kavurun Üzerine badem ve havuçları ekleyin Etleri ilave edin Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın