iltasyazilim
FD Üye
Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*400gr tavuk eti kalça kuşbaşı doğranmış
*1 adet kuru soğan
*3 adet havuç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı zeytinyağı
*3 su bardağı tavuk suyu
*Tuz, karabiber
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci sıcak suda en az yarım saat bekletin Soğanları ince küpler halinde doğrayın ve yağları ilave ederek kavurun Havuçları biraz kalınca kibrit çöpler gibi doğrayın ve soğanlarla birlikte biraz kavurun Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edin Karışım piştikten sonra pirinci ve tavuk suyunu ilave edin (tavuk suyunuz yok ise tavuk bulyon da kullanabilirsiniz) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra ters çevirip servis tabağına alın
*2 su bardağı pirinç
*400gr tavuk eti kalça kuşbaşı doğranmış
*1 adet kuru soğan
*3 adet havuç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı zeytinyağı
*3 su bardağı tavuk suyu
*Tuz, karabiber
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci sıcak suda en az yarım saat bekletin Soğanları ince küpler halinde doğrayın ve yağları ilave ederek kavurun Havuçları biraz kalınca kibrit çöpler gibi doğrayın ve soğanlarla birlikte biraz kavurun Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edin Karışım piştikten sonra pirinci ve tavuk suyunu ilave edin (tavuk suyunuz yok ise tavuk bulyon da kullanabilirsiniz) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra ters çevirip servis tabağına alın